Απίστευτο! 60χρονος Ιταλός αστροναύτης θα ταξιδέψει για 3η φορά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δηλώνει κατενθουσιασμένος

Συγκίνηση προκάλεσε η απόφαση του Ιταλού αστροναύτη, Πάολο Νεσπόλι, να ξανανέβει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στις 28 Ιουλίου, από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, είπε, αστειευόμενος ότι «μετατρέπομαι σε εξωγήινο!». «Είναι αυτό που ονομάζω πλήρη μετατροπή σε εξωγήινο (…) όταν εγκαταλείπεις τα γήινα υπάρχοντά σου και δεν σε απασχολεί πλέον η βαρύτητα, δε νοιάζεσαι για το πάνω και το κάτω», είπε χαρακτηριστικά ο Νέσπολι. «Σκέφτεσαι μόνο πως πρέπει να τοποθετήσεις το κορμί σου καλύτερα, ώστε να κάνεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου». Έπειτα, δήλωσε πανευτυχής κι ενθουσιασμένος για το ταξίδι του.

O Νεστόλι μαζί με τους Ριαζάνσκι και Μπρέσνικ, που θα τον συνοδέψουν στο ταξίδι του

Σε ηλικία 60 ετών, πλέον, ο Νεσπόλι ολοκληρώνει τον νέο κύκλο εκπαίδευσής του στη Μόσχα και αύριο, Παρασκευή, θα επισκεφτεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για 3η φορά.

Μαζί του θα βρίσκεται ο κοσμοναύτης Σεργκέι Ριαζάνσκι κι ο αστροναύτης της NASA, Ράντι Μπρέσνικ. 

Επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον Διευνή Διαστημικό Σταθμό το 2007, για 15 ημέρες. Η δεύτερη επίσκεψή του πραγματοποιήθηκε λίγα χρόνια μετά και διήρκησε από τον Δεκέμβριο του 2010, έως τον Μάιο του 2011.

«Ήταν μία πρωτόγνωρη, εντυπωσιακή και ωφέλιμη εμπειρία, όπου δοκίμασα πολλά καινούργια πράγματα. Ένιωθα πραγματικά όμορφα. Σαν μικρό παιδί που επιχειρεί για πρώτη φορά να δοκιμάσει κάτι, επιστρατεύοντας την εφευρετικότητά του», περιγράφει ο αστροναύτης.

Ορθόδοξος ιερέας αγιάζει το διαστημόπλοιο, κατά την άφιξή του στο Μπαϊκονούρ

Αυτή τη φορά, ο Νεσπόλι θα παραμείνει στον Διαστημικό Σταθμό ξανά για 5 μήνες.

Όσον αφορά την ηλικία του και το αν θα έπρεπε να ξαναταξιδέψει στο διάστημα, εκείνος απάντησε: «Με τιμά που θα ξαναπετάξω στο διάστημα, είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία», δείχνοντας ότι καμία σημασία δεν έχει η ηλικία, μπροστά στα θέλω της καρδιάς.

Το πλήρωμα του διαστημόπλοιου πριν το ταξίδι επισκέπτεται τον τάφο του Γιούρι Γκαγκάριν στη Μόσχα

Για την ιστορία, το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου 7 ώρες, λίγο λιγότερο από μια συμβατική πτήση Λονδίνο- Νέα Υόρκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top