Αυτός είναι ο δράστης με το αλυσοπρίονο που τρομοκράτησε την Ελβετία

Οι αρχές δημοσιοποίησαν τη φωτογραφία του

Tουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά, κατά την επίθεση άγνωστου άνδρα με αλυσοπρίονο στην ελβετική πόλη Σαφχάουσεν, σύμφωνα με τις ελβετικές αστυνομικές αρχές, όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το star.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος ένοπλος δράστης που επιτέθηκε με αλυσοπρίονο έχει διαφύγει και οι αρχές προσπαθούν με κάθε μέσο να τον εντοπίσουν. Η εφημερίδα Blick έγραψε ότι ένας καταστηματάρχης που δραστηριοποιείται στην περιοχή είδε τον δράστη να τρέχει τους δρόμους της Παλιάς Πόλης κρατώντας το επίμαχο αλυσοπρίονο.

Οι ένοικοι των σπιτιών και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων κλήθηκαν από την αστυνομία να παραμείνουν μέσα στους χώρους τους για να μην παρεμποδίζουν το έργο της. 

«Δεν πρόκειται για μια επίθεση εναντίον ενός υποθετικού προσώπου. Πρόκειται για μια επίθεση συγκεκριμένη εναντίον ανθρώπων από την ασφαλιστική» δήλωσε ο αστυνόμος Ράβι Λάντολτ σε συνέντευξη τύπου. Τόνισε, επίσης, ότι τα κίνητρα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Υπενθυμίζουμε ότι ένας άντρας εισέβαλε στα γραφεία μιας ασφαλιστικής εταιρείας, που εξειδικεύεται σε ασφάλειες υγείας, τραυματίζοντας σοβαρά 2 εργαζόμενους. Η ζωή των θυμάτων δεν διατρέχει κίνδυνο. «Έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση» είπε εκπρόσωπος τύπου.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες του υπόπτου, με τον επικεφαλής εισαγγελέα Πέτερ Στίχερ να χαρακτηρίζει τον δράστη «επιθετικό, επικίνδυνο και με εμφανή διανοητικά προβλήματα».

Ο φερόμενος ως δράστης έχει καταδικαστεί δύο φορές για παραβάσεις σχετικά με οπλοφορία, ενώ πιστεύεται ότι ζει στο δάσος από τότε που μετακόμισε από την οικία του στο καντόνι Γκρίσονς στην ανατολική Ελβετία.

Η ασφαλιστική δεν έχει πληροφορίες, προς το παρόν, σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή σχέση μεταξύ του υπόπτου και της εταιρείας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος έχει ταυτοποιηθεί, δεν έχει, όμως, συλληφθεί ακόμα. Τέλος, αποφεύγει να δώσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top