Συναγερμός έχει σημάνει στην Interpol, η οποία - σύμφωνα με τον Guardian - έχει δημιουργήσει μία λίστα με 173 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν εκπαιδευτεί για να αιματοκυλήσουν την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, πρόκειται για μία λίστα που καταρτίστηκε από την Interpol όταν έφτασαν στα χέρια της πληροφορίες και έγγραφα που εντοπίστηκαν στα κρησφύγετα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η λίστα εκτός από τα ονόματα των τρομοκρατών, εμφανίζει και σημαντικές πληροφορίες για αυτούς – όπως για παράδειγμα η χρονολογία που στρατολογήθηκαν, τα ονόματα γονέων αλλά και φωτογραφίες τους.

«Έχουν εκπαιδευτεί για να κατασκευάζουν και να τοποθετούν στρατηγικά εκρηκτικούς μηχανισμούς με στόχο να προκαλέσουν θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα, και συνεχίζει: «Θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ταξιδέψουν διεθνώς, να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές ενέργειες».

Η Interpol, που έχει συλλέξει πολλά από τα στοιχεία από το FBI, φέρεται να ζήτησε από τα συνεργαζόμενα κράτη να μοιραστούν πληροφορίες, φωτογραφίες ή βιομετρικά δεδομένα των υπόπτων που εμφανίζονται στη λίστα.

Μέχρι στιγμής, η Ιnterpol δεν πιστεύει ότι κάποιος από αυτούς τους μαχητές έχει καταφέρει να βρεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά προτρέπει τις αρχές να είναι σε επιφυλακή.

Tags: