Πήραν δείγμα από τον Salvador Dali- Εικόνες και βίντεο από την εκταφή του

Το τεστ DNA αναμένεται να δώσει απαντήσεις- Πρώτη ανάρτηση: 21-07-2017 14:24

Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr, η εκταφή της σορού του σπουδαίου καλλιτέχνη Salvador Dali πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, ώστε να διαπιστωθεί αν η 61χρονη Μαρία Πιλάρ Αμπέλ από την Ισπανία είναι όντως κόρη του, όπως ισχυρίζεται. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το βράδυ της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 00:40, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Ο Dali πέθανε το 1989, σε ηλικία 84 ετών. Ο Ναρθίς Μπαρνταλέτ, ο άνθρωπος που ταρίχευσε τη σορό του τότε, μίλησε στο Reuters με αφορμή την απαίτηση της Αμπέλ, λέγοντας ότι «υπάρχουν δυσκολίες επειδή η φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να έχει καταστρέψει τον πυρήνα των κυττάρων», παρ’ όλ’ αυτά, μπορεί να εξαχθεί DNA. «Το να λάβουν τα δείγματα από τα δόντια, τα οστά, για να εξάγουν το DNA θα είναι εύκολο επειδή η σορός θα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση», πρόσθεσε.

Την εκταφή επιβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου Dalí Theatre-Museum, στο οποίο ετάφη ο καλλιτέχνης, και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Gala-Salvador Dalí.

Κατά τη διάρκεια της εκταφής, το εσωτερικό του μουσείου δεν ήταν προσβάσιμο από επισκέπτες, ενώ απαγορευόταν η φωτογράφιση του γεγονότος, για να μην κυκλοφορήσουν φωτογραφίες της σορού.

O Λουίς Πενιουέλας, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Gala-Salvador Dalí, δήλωσε στην εφημερίδα El Pais ότι το χαρακτηριστικό μουστάκι του καλλιτέχνη είχε διατηρηθεί στην ίδια θέση. Πρόσθεσε ότι η σορός του ήταν σε άψογη κατάσταση κι ότι μετακινήθηκε χωρίς να δημιουργηθεί κανενός είδους πρόβλημα. Παρόν στη διαδικασία ήταν και ο ίδιος ο Μπαρνταλέτ, που εξήγησε ότι υπάρχει περίπτωση «να έχει καταστραφεί η γενετική δομή του Dali», εξαιτίας των υλικών που είχαν χρησιμοποιηθεί με βάση τη φορμόλη για την ταρίχευσή του. Υποστηρίζει, λοιπόν, ότι ενδεχομένως η όλη διαδικασία της εκταφής να αποβεί άκαρπη. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι πρώτα έπρεπε να γίνει η εξέταση στον άνθρωπο που επισήμως φαίνεται να είναι πατέρας της Αμπέλ και μόνο αν δεν υπήρχε ταύτιση, να γίνει η εκταφή.

 

 

 

 

 

«Δεν υπάρχει κανείς πιο ανυπεράσπιστος από έναν νεκρό χωρίς οικογένεια» λέει χαρακτηριστικά ο Μπερνταλέτ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top