Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ ο μεγάλος σεισμός στην Κω

Τι αναφέρουν οι τουρίστες για τον χορό των ρίχτερ

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ ο μεγάλος σεισμός στην Κω

Στον σεισμό της Κω αναφέρονται τα ξένα μέσα ενημέρωσης, με εκτενή ρεπορτάζ για τα φονικά Ρίχτερ που στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος στην Αλικαρνασσό

Η βρετανική Telegraph στην ηλεκτρονική της έκδοση έχει πρώτο θέμα τον σεισμό με τίτλο: «Σεισμός χτυπά Ελλάδα και Τουρκία – Τουλάχιστον δύο νεκροί, 120 τραυματίες ενώ μικρό τσουνάμι χτυπά τουριστικά σημεία».

Διαβάστε επίσης: Τεράστιες καταστροφές στο λιμάνι της Κω – Δεν μπορούν να δέσουν τα καράβια

Ο Independent σημειώνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποίησε για πιθανούς μετασεισμούς και ενημέρωσε τους Βρετανούς που κάνουν διακοπές στο νησί να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών.

«Κοιμόμασταν και απλώς ένιωσα το δωμάτιο να τρέμει... Το δωμάτιο κουνήθηκε .Ένιωθες σαν να βρίσκεσαι σε βάρκα και κουνιόταν πολύ γρήγορα από τη μία πλευρά στην άλλη, ένιωθες ναυτία», δήλωσε στον Independent μια Βρετανή τουρίστρια στην Κω. 

Το περιοδικό Time έχει τίτλο «Δύο νεκροί, 120 τραυματίες καθώς ο ισχυρός σεισμός χτυπά ελληνικό νησί» και περιγράφει τις εικόνες καταστροφής από την Κω.

«Ισχυρός σεισμός σκοτώνει δύο ανθρώπους στο νησί της Κω», είναι ο τίτλος στο BBC.

«Σεισμός στην καρδιά της τουριστικής περιόδου έπληξε την περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου με δύο νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες», γράφει η βελγική εφημερίδα "LaLibre", ενώ η «Le Soir» σημειώνει ότι «είναι πολύ μικρές οι ζημιές κοντά στα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό όμιλο παγκοσμίως TUI κι έχουν πελάτες Βέλγους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top