Η Τουρκία προειδοποιεί την Γερμανία: Κανείς να μην μας κουνάει το δάχτυλο!

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Τουρκία σε Γερμανία: Κανείς να μην μας κουνάει το δάχτυλο

«Ας μην προσπαθεί κανείς να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία δείχνοντάς της, τη θέση της», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, εν μέσω της κλιμάκωσης της κρίσης με την Γερμανία.

Δείτε επίσης:  Στα άκρα οι σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας! Το Βερολίνο έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία κατά της Άγκυρας

Δείτε επίσης: "Σκότωσε" τον Ερντογάν και τον έβαλαν φυλακή!

Ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει ότι καταδικάζει τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι οι Γερμανοί πολίτες δεν είναι ασφαλείς στην Τουρκία και πως οι γερμανικές εταιρίες έχουν αμφιβολίες και ανησυχίες. «Δεν τίθεται θέμα για κάτι τέτοιο επ’ ουδενί», είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας. 

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι ατυχείς δηλώσεις αποτελούν επένδυση εσωτερικής πολιτικής για τις εκλογές της Γερμανίας που πλησιάζουν. Η αντιπαράθεση με την Τουρκία έχει γίνει μόδα στην Γερμανία», είπε.Ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε ότι η χώρα στην οποία διαφεύγουν οι περισσότεροι Γκιουλενιστές είναι η Γερμανία.

«Όταν τους στέλνουμε σχετικό φάκελο μας λένε ότι υπάρχει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Στην Τουρκία, γιατί δεν την σέβονται; Θέλουν η δικαιοσύνη στην Τουρκία να είναι ένας θεσμός που λαμβάνει συνεχώς διαταγές και τις διαταγές να τις δίνουν οι ίδιοι. Αυτό είναι ασέβεια στην τουρκική δικαιοσύνη», είπε. 

Άννα Ανδρέου (Κωνσταντινούπολη)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top