Με όγκο στον εγκέφαλο διαγνώσθηκε ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν

Εξετάζει όλες τις πιθανές θεραπείες- Πρώτη Ανάρτηση 20-07-2017 10:22

Σοκ προκάλεσε, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως, η διάγνωση ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν έχει όγκο στον εγκέφαλο. Ο γερουσιαστής εξετάζει τις θεραπευτικές επιλογές που έχει, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, το γραφείο του.

Ο 80χρονος Μακέιν, υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008, ενώ ξεκίνησε να εκλέγεται βουλευτής με τους Ρεπουμπλικάνους το 1987. Την Παρασκευή υποβλήθηκε σε  χειρουργική επέμβαση στην Κλινική Mayo, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, για να αφαιρέσει θρόμβο πάνω από το αριστερό του μάτι. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι ο θρόμβος αυτός σχετίζεται με γλοιοβλάστωμα, έναν όγκο κυρίως του εγκεφάλου.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι ο γερουσιαστής είναι καλά στην υγεία του κι ότι αναρρώνει ταχύτατα από την επέμβαση. «Ο γερουσιαστής εκτιμά βαθιά την υποστήριξη που έχει λάβει τις τελευταίες μέρες. Έχει πολύ καλή διάθεση και αναρρώνει στο σπίτι του στην Αριζόνα» αναφέρεται στο ανακοινωθέν, μεταξύ άλλων.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έσπευσε να του ευχηθεί περαστικά: «H Μελάνια κι εγώ στέλνουμε τις σκέψεις και τις προσευχές μας στον γερουσιαστή Μακέιν, τη Σίντυ και όλη τους την οικογένεια. Περαστικά».

Και ο Μπάρακ Ομπάμα, όμως, ευχήθηκε μέσω του Twitter του: «O Τζον Μακέιν είναι ένας Αμερικανός ήρωας κι ένας από τους πιο γενναίους πολεμιστές που ξέρω. Ο καρκίνος δεν ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει. Δώσ' του να καταλάβει, Τζον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top