Τσαβούσογλου: "Θα ανακοινώσουμε οδικό χάρτη για το Κυπριακό όταν ξεκαθαρίσει"

"Ωφέλιμη" η επίσκεψη στα κατεχόμενα

Τσαβούσογλου: "Θα ανακοινώσουμε οδικό χάρτη για το Κυπρια

«Όταν ο οδικός χάρτης της Τουρκίας και των κατεχομένων επί του Κυπριακού ξεκαθαρίσει, θα ανακοινωθεί», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από το Μπακού, χαρακτηρίζοντας ωφέλιμη τη χθεσινή (Τρίτη) ανταλλαγή απόψεων που είχε στα κατεχόμενα. Υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας ότι η τουρκική πλευρά θα κάνει τα ανάλογα βήματα. 

Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού έγιναν σήμερα, Τετάρτη, έπειτα από τριμερή συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του  Αζερμπαϊτζάν και του Τουρκμενιστάν. 

«Υπάρχει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων που εδώ και πολύ καιρό διεξάγει η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και εμείς ως Τουρκία στηρίζουμε αυτή τη διαδικασία. Διοργανώθηκε διάσκεψη τον Ιανουάριο στην Γενεύη και στο Κραν Μοντάνα την περασμένη βδομάδα. Ωστόσο, παρ’ όλο που συνεχίστηκε για 11 μέρες, και παρά τις δικές μας εποικοδομητικές εργασίες, είδαμε κι εμείς και τα Ηνωμένα Έθνη ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση σε αυτές τις παραμέτρους και ότι δεν προσεγγίζει και ούτε θα προσεγγίσει μια τέτοια λύση. Σε διαβουλεύσεις μεταξύ μας και με την ΤΔΒΚ θα αποφασίσουμε και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα. Από αυτή την άποψη, χθες είχαμε μια ωφέλιμη επίσκεψη. Είχαμε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων με τον αξιότιμο πρόεδρο Ακιντζί, την πρόεδρο της βουλής και τους ηγέτες των άλλων πολιτικών κομμάτων, και κάναμε αξιολόγηση. Όταν ο οδικός μας χάρτης ξεκαθαρίσει, θα τον ανακοινώσουμε σε εσάς και την κοινή γνώμη» ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top