Η κόρη ενός ζευγαριού που εξαφανίστηκε στις ελβετικές Άλπεις πριν από περισσότερα από 70 χρόνια δηλώνει ότι πλέον μπορεί να κοιμάται ήσυχη, μετά από τόσα χρόνια που ζούσε με ερωτηματικά.

Στα 79 της χρόνια σήμερα, η Marceline Udry-Dumoulin δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα Le Matin ότι πέρασε όλη της τη ζωή ψάχνοντας τους γονείς της, μαζί με τα αδέρφια της. «Δεν σταματήσαμε. Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να τους κάνουμε την κηδεία που τους αξίζει κάποια μέρα».

Το ζευγάρι, σύμφωνα με το Reuters, είχε πάει στις 15 Αυγούστου του 1942 να βοσκήσει τις αγελάδες του σε ένα βοσκοτόπι κοντά στο σπίτι τους, όμως δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι του.

Ωστόσο, η τοπική αστυνομία είπε στα ΜΜΕ ότι την προηγούμενη εβδομάδα ανακαλύφθηκαν οι σοροί, κοντά σε μια πίστα σκι, από έναν εργαζόμενο σε κάποιο θέρετρο. «Τα πτώματα ήταν το ένα δίπλα στο άλλο. Ανήκουν σε μία γυναίκα κι έναν άνδρα, ενώ τα ρούχα τους χρονολογούνται από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» είπε ο διευθυντής μιας εταιρείας με λιφτ που δραστηριοποιείται στην περιοχή. «Είχαν διατηρηθεί άψογα στον πάγο και τα υπάρχοντά τους ήταν άθικτα».

Πρόσθεσε ότι οι υπάλληλοί του πιστεύουν ότι το ζευγάρι έπεσε καταλάθος σε κάποια χαράδρα «όπου έμειναν για δεκαετίες. Όταν μειώθηκε ο πάγος, αποκαλύφθηκαν οι σοροί».

Η Marceline είπε ότι «ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα μου πήγε μαζί με τον πατέρα μου τόσο μακριά. Ήταν διαρκώς έγκυος και δεν μπορούσε να σκαρφαλώσει ή να περπατήσει στον πάγο, σε τόσο δύσκολες συνθήκες».

Τέλος, η γυναίκα έκλεισε περνώντας το δικό της μήνυμα: «Στην κηδεία τους δεν θα φοράω μαύρα. Νομίζω ότι το άσπρο είναι πιο ταιριαστό. Αντιπροσωπεύει την ελπίδα που δεν έχασα ποτέ!».

 

Tags: