Σοκ! 16χρονη μαθήτρια βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του σχολείου της- Ήταν θύμα bullying

"Ο ρατσισμός ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημά της"

Σοκ! 16χρονη μαθήτρια βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες τ

Μια 16χρονη βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του σχολείου όπου φοιτούσε. Η Dagmara Przybysz, που μετακόμισε από τον τόπο καταγωγής της, την Πολωνία, στη Βρετανία, πριν από 9 χρόνια, βρέθηκε νεκρή τον Μάιο του 2016. Η υπόθεση ερευνάται ακόμα από τις αρχές, ενώ σήμερα, Δευτέρα, αποκαλύφθηκε ότι το κορίτσι βρισκόταν κρεμασμένο στις τουαλέτες για 90 λεπτά, έχοντας φύγει από το μάθημα των μαθηματικών. Για μιάμιση ώρα κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα! Η δε δασκάλα της είπε στις αρχές ότι δεν φάνηκε να συνέβη τίποτα κακό.

Αν και η Dagmara περιγράφεται από τους οικείους της σαν πανέμορφη, χαρούμενη και δημοφιλής μαθήτρια, με λαμπρό μέλλον μπροστά της, η έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε ότι το κορίτσι ήταν θύμα σκληρού bullying, εξαιτίας της εθνικότητάς της. Την φώναζαν «χαζή Πολωνή» και της έλεγαν διαρκώς ότι «δεν ανήκεις εδώ» και «γύρνα πίσω στη χώρα σου». Ακόμα, αποκαλύφθηκε από τις κάμερες ασφαλείας ότι η κοπέλα, τη μοιραία μέρα, έφυγε από το μάθημα στις 12:14 και πήγε στην τουαλέτα. Τη συγκεκριμένη τουαλέτα, μάλιστα, επισκέφτηκε μια παρέα κοριτσιών στο διάλειμμα, όπως και μια καθηγήτρια. Όλες είπαν ότι ούτε άκουσαν ούτε είδαν «κάτι περίεργο».

 

Ο πατέρας της Dagmara, Jedrzej Przybysz, είπε ότι δεν ξέρει γιατί άργησαν τόσο πολύ να βρουν την κόρη του.

Οι αρχές δεν έφτασαν στο σημείο παρά στις 2:10 το μεσημέρι, σχεδόν, δηλαδή, 2 ώρες μετά την έξοδο της κοπέλας από την αίθουσα του μαθήματος.

Μια εργαζόμενη στο σχολείο, η Lorna Gibbon, είπε ότι άκουσε έναν θόρυβο περίπου στις 12.45, που διήρκησε για 2 με 3 λεπτά και δεν ήξερε αν ερχόταν από τις τουαλέτες των αγοριών ή των κοριτσιών. «Όταν πήγα να ελέγξω τον χώρο, τίποτα δεν φάνηκε περίεργο. Η τελευταία τουαλέτα ήταν κλειστή, σαν κάποιος να είναι μέσα. Για περίπου μισό λεπτό που παρέμεινα εκεί, ούτε άκουσα ούτε είδα τίποτα ασυνήθιστο».

 

Η Dagmara έπεφτε συχνά θύμα μιας παρέας κοριτσιών. Η κοπέλα πάντα υπερασπιζόταν μαθητές από την Ανατολική Ευρώπη και δεν άφηνε τις απειλές των συμμαθητριών της να την επηρεάζουν. Ο θάνατός της σόκαρε τους καθηγητές, την οικογένεια και τους φίλους της, ενώ στον οργανισμό της δεν βρέθηκαν ίχνη αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Η μητέρα της, Ewelina Przybysz, είπε στους αστυνομικούς ότι η κόρη της συχνά της ανέφερε ότι είχε προβλήματα στο σχολείο. Η 16χρονη, μάλιστα, είχε γράψει σε ιστοσελίδα που σχετίζεται με αυτοκτονίες νέων ότι «αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με τον ρατσισμό που δεχόταν. Πολλές φορές πληγωνόταν από αυτά που της έλεγαν».

Η μητέρα της μίλησε και για την παρέα των κοριτσιών που παρενοχλούσαν την Dagmara. «Την κατηγορούσαν συνέχεια ότι έλεγε άσχημα πράγματα, την έβριζαν. Λίγες μέρες πριν τον θάνατό της, την έσπρωξαν με βία στον διάδρομο. Αυτό ήταν ένα μόνο από τα πράγματα που της έκαναν. Δεν ξέρω ποια είναι αυτά τα κορίτσια, ούτε τι ήθελαν. Έβριζαν, όμως, κι άλλο ένα παιδί από την Πολωνία και η Dagmara πάντα το υπερασπιζόταν».

Η έρευνα αποκάλυψε ακόμα ένα περιστατικό: κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος, τα άλλα παιδιά την έφτασαν σε τέτοιο σημείο που αναγκάστηκε να ρίξει γροθιά σε έναν τοίχο για να ξεφύγει. «Τότε χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες στο χέρι της» είπε η μητέρα της.

Ο φίλος της 16χρονης, Lewis Simpson, δήλωσε ότι μία μέρα πριν τον θάνατό της, η Dagmara είχε χτυπήσει το χέρι της, αφού άκουσε τα κορίτσια να την κοροϊδεύουν στα αποδυτήρια και να τη βρίζουν. «Μου είπε ότι ήταν παρούσα μια δασκάλα, η οποία δεν την υπερασπίστηκε, ούτε είπε τίποτα ποτέ».

Το πρωί, λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει, η 16χρονη πήρε τηλέφωνο τον πατέρα της. «Ήταν έξαλλη, έκλαιγε, δεν μου έλεγε, όμως, γιατί» περιγράφει ο ίδιος. «Μετά, μου είπε ότι είχε προβλήματα στο σχολείο που εγώ δεν θα καταλάβαινα».

Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται αδιάκοπα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top