Νέος οδικός χάρτης από την Άγκυρα μετά το ναυάγιο με το Κυπριακό στο Κράν Μοντάνα

Στα κατεχόμενα αυτή την εβδομάδα ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Στα κατεχόμενα αυτή την εβδομάδα ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Νέος οδικός χάρτης θα αποφασιστεί αυτή τη βδομάδα από κοινού μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων για το Κυπριακό έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ. Η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτή τη βδομάδα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα πάει στα κατεχόμενα με αντιπροσωπεία του τουρκικού ΥΠΕΞ και θα ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών. 

Σύμφωνα με την Μιλλιέτ η Άγκυρα επιδιώκει να υπάρξει μια κοινή θέση για το πως θα προχωρήσουν οι συζητήσεις του Τoυρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, της ‘κυβέρνησης’ και της ‘αντιπολίτευσης’ των κατεχομένων. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ‘κυβέρνηση’ των κατεχομένων υποστηρίζει συνέχιση με ‘δύο κράτη’ και άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Υποστηρίζουν πως ακόμη και αν δεν πουν ‘οχι στην ομοσπονδία’ να ζητήσουν αρχικά ‘σχέσεις καλής γειτονίας και στη συνέχεια συνεταιρισμό’.

Η εφημερίδα επικαλείται και πηγές από το περιβάλλον του Τουρκοκύπριου ηγέτη οι οποίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανακοίνωση και τοποθέτηση ανάλογα και με τη στάση της Άγκυρας. Το στενό περιβάλλον του Ακιντζί λέει ότι η σκέφτεται πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για λύση. Ωστόσο λένε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει τί λέει ο Τσαβούσογλου, όπως έγινε και στο Κραν Μοντάνα. 

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top