Ο Ερντογάν ετοιμάζει υπερόπλο που μπορεί να πλήξει και την Αθήνα

Εξαϋλώνει τα πάντα σε μεγάλη απόσταση/ Πρώτη ανάρτηση: 10-07-2017 10:36

Ένα νέο υπερόπλο, μια βόμβα που αντίστοιχη έχουν χρησιμοποιήσει Ρώσοι και Αμερικανοί και η οποία μπορεί να πλήξει στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις ετοιμάζει υπό άκρα μυστικότητα ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπερόπλο αυτό, που το ονομάζουν «πατέρα των βομβών» δοκιμάστηκε πρώτη φορά από τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2007.

Ονομάζεται Aviation Thermobaric Bomb of Increased Power, έχει βάρος 7,1 τόνων και ισχύ ισοδύναμη με 44 τόνους TNT.

Η βόμβα αυτή ενεργοποιείται με πυροδότηση στον αέρα πριν έλθει σε επαφή με το έδαφος και το υπερηχητικό ωστικό κύμα που προκαλεί, όπως και οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την έκρηξη προκαλούν τεράστιες καταστροφές.

Τέτοιου είδους βόμβα χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ έναντίον των Τζιχαντιστών.

Ο Ερντογάν από το 2014 έχει εκφράσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει το όπλο αυτό, όταν στην έκθεση αμυντικών συστημάτων IDEF 2017 που είχε γίνει τότε στην Τουρκία, παρουσιάστηκε μια έκδοση θερμοβαρικής βόμβας.

Εκτός όμως από αυτό, οι Τούρκοι, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν προχωρήσει και στην κατασκευή ενός νέου πυραυλικού συστήματος προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο θεωρητικά θα μπορούσε να πλήξει και την Αθήνα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top