Στις κυβερνητικές  δυνάμεις του Ιράκ φαίνεται ότι θα περιέλθει τις επόμενες ώρες στο σύνολό της η στρατηγικής σημασίας πόλη της Μοσούλης, ύστερα από μάχες που διήρκεσαν μήνες, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι τζιχαντιστές που παρέμειναν οχυρωμένοι σε τμήμα της.        

  

Χαρακτηριστικό είναι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στον ποταμό Τίγρη έπεσαν σήμερα τζιχαντιστές που είχαν  εγκλωβιστεί την πόλη προκειμένου να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, που τους καταδιώκουν, στην προσπάθεια ανακατάληψης του τελευταίου θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στην παλιά πόλη.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μία ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, που έχει εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ και μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην παλιά πόλη της Μοσούλης, έφτασε στην όχθη του ποταμού Τίγρη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ.

Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί την έναρξη της πτώσης του τελευταίου θύλακα άμυνας των τζιχαντιστών. «Δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν υψώσει την σημαία του Ιράκ, στην όχθη του ποταμού Τίγρη, στην παλιά πόλη της Μοσούλης» ανέφερε χαρακτηριστικά τηλεοπτικός τίτλος στην τηλεόραση (Iraqiya News

Tags: