Οι διαδηλωτές εγκλώβισαν τη Μελάνια στο φλεγόμενο Αμβούργο! Η αστυνομία ζητά ενισχύσεις από άλλες πόλεις

Έκρυθμη η κατάσταση

Εγκλωβισμένη στην οικία όπου φιλοξενείται το ζεύγος Τραμπ παραμένει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, λόγω των χιλιάδων διαδηλωτών που έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Αμβούργου για να διαμαρτυρηθούν για την Σύνοδο της G20. 


H κατάσταση στο Αμβούργο είναι... εκρηκτική από το βράδυ της Πέμπτης ενώ την Παρασκευή το πρωί ξέσπασαν νέες ταραχές στους δρόμους της πόλης. 



«Δεν μας έχει δοθεί ακόμη άδεια από την αστυνομία να φύγουμε από το χώρο φιλοξενίας» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου στο γερμανικό πρακτορείο. 

Η Μελάνια έχασε και την κρουαζιέρα για τις συζύγους και τους συζύγους των ξένων ηγετών. Και ήταν η μόνη που δεν πήγε. Οι σύντροφοι των υπόλοιπων ηγετών, μεταξύ των οποίων η Μπριζίτ Μακρόν, η Σοφί Τριντό και ο σύζυγος της Τερέζας Μέι Φίλιπ, ξεναγούνται ήδη στα αξιοθέατα της περιοχής από τον Χοακίμ Σάουερ, τον σύζυγο της κ. Μέρκελ. 

Νωρίτερα η αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ που τον μετέφερε στην σύνοδο των G20 αναγκάστηκε να αλλάξει διαδρομή προκειμένου να φτάσει στον προορισμό της κι αυτό, γιατί ο δρόμος είχε κλείσει από διαδηλωτές.

 

 

Ενισχύσεις ζητά η αστυνομία του Αμβούργου

Η αστυνομία του Αμβούργου, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη διαχείριση της έκρυθμης κατάστασης, ζήτησε σήμερα ενισχύσεις από άλλες μονάδες στη χώρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, τονίζοντας πως «το αίτημα βρίσκεται σε εξέλιξη», ώστε να «ανακουφισθούν οι δυνάμεις που εμπλέκονται ήδη» στις συγκρούσεις. Οι ενισχύσεις αυτές θα αυξήσουν περαιτέρω τους 20.000 αστυνομικούς που έχουν έρθει από ολόκληρη τη Γερμανία στο Αμβούργο με την ευκαιρία της συνόδου.

Στο μεταξύ, η αστυνομία αναθεώρησε προς τα πάνω τον απολογισμό των συγκρούσεων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, από τις οποίες τραυματίστηκαν 111 αστυνομικοί, σύμφωνα με το DPA, ενώ 29 άνθρωποι συνελήφθησαν και 15 τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της G20, προσπαθώντας  να εμποδίσουν τους ηγέτες να φτάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος. Οι σημερινές διαδηλώσεις και τα επεισόδια ξεκίνησαν και πάλι γύρω στις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας). 

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε στο Twiiter ότι «πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση εναντίον βίαιων προσώπων» που πετούσαν βόμβες μολότοφ και πυρπολούσαν «περιπολικά» στη συνοικία Αλτόνα, κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Τέσσερα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το Αμβούργο από νωρίς το πρωί. Η αστυνομία της πόλης επεσήμανε ότι «ένα σύννεφο μαύρου καπνού» υψωνόταν από τα δυτικά, ενώ αυτοκίνητα «πυρπολήθηκαν» σε διάφορες συνοικίες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες που έδειχναν εκτός από αποτεφρωμένα αυτοκίνητα και ζημιές σε καταστήματα και ένα κτίριο δικαστηρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top