Συλλήψεις για τρομοκρατία σε Βέλγιο και Γαλλία: Οι Αρχές βρήκαν καλάσνικοφ, πυρομαχικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα

Προσήχθησαν τέσσερα άτομα

Έξι έρευνες που οδήγησαν σε συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία, διεξήχθησαν το βράδυ της Τρίτης έως τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην κοινότητα του Άντερλεχτ στο Βέλγιο.

Οι τέσσερις έρευνες έλαβαν χώρα μέσα σε σπίτια, και οι άλλες δυο μέσα σε γκαράζ.

 

 

Συνολικά, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Βέλγιο.

Όπως μεταδίδει το RTBF, από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν καλάσνικοφ, πυρομαχικά, στολές και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ L'AVENIR.NET/BELGA

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟ;

Σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ, τα όπλα που βρέθηκαν μετά τις παραπάνω συλλήψεις, είναι τα ίδια που ανήκαν στην τρομοκρατική ομάδα που σκόρπισε τον τρόμο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι (στις 13 Νοεμβρίου του 2015) και στις Βρυξέλλες (στις 22 Μαρτίου του 2016).

Ωστόσο τις παραπάνω πληροφορίες οι Αρχές τις διαψεύδουν, αναφέροντας πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς ότι πρόκειται για τα συγκεκριμένα όπλα, ωστόσο η πιθανότητα είναι μικρή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, που αναφέρει πως η υπόθεση δεν έχει να κάνει με τις παραπάνω τρομοκρατικές επιθέσεις (προς το παρόν τουλάχιστον).

Μετά την επιχείρηση, τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν προσήχθησαν στην αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι μέλη της ομάδας «Kamikazes Riders». Πρόκειται για μηχανόβιους εκ των οποίων δυο από τα μέλη τους (ο Saïd Saouti και ο Mohamed Karay) καταδικάστηκαν την περασμένη χρονιά (Οκτώβριο του 2016) σε τρία και έξι χρόνια φυλάκιση, για συμμετοχή στις δραστηριότητες της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, Sharia4Belgium.

Ο αρμόδιος δικαστής για θέματα τρομοκρατίας στις Βρυξέλλες, είναι αυτός που θα αποφασίσει τις πιθανότητες κράτησης τους ή όχι.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η αστυνομική επιχείρηση στο Άντερλεχτ, ήταν συντονισμένη με την επιχείρηση που διεξήγαγαν οι γαλλικές αρχές το πρωί της Τετάρτης, συλλαμβάνοντας έναν άνδρα 42 ετών, με την υποψία ότι κάλυπτε «βίαιη δράση» στην περιοχή «Faches-Thumesnil», στα προάστια της Λιλ.

Το συγκεκριμένο άτομο, είναι επίσης ύποπτο για δεσμούς και με την ομάδα των «Kamikazes Riders».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top