Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες απο την ομιλία Μακρόν στις Βερσαλλίες

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες απο την ομιλία Μακρόν στις Βερ

Ασυνήθιστα μεγάλης διάρκειας ήταν η ομιλία του Εμμανουέλ Μακρόν, ενώπιον του γαλλικού Κογκρέσου στα ανάκτορα των Βερσαλλιών.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προσανατολισμού της πενταετούς θητείας του, υποσχέθηκε στους Γάλλους ριζικές αλλαγές, δράση και αποτελεσματικότητα.

Οι κύριες εξαγγελίες που έκανε ήταν: μείωση κατά το ένα τρίτο του αριθμού των γερουσιαστών και των βουλευτών, τροποποίηση του τρόπου εκλογής του κοινοβουλίου εισάγοντας μια δόση αναλογικής, συνταγματική μεταρρύθμιση πραγματοποιώντας εάν αυτό κριθεί απαραίτητο ακόμα και δημοψήφισμα. Ο Μακρόν υποσχέθηκε επίσης άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από το φθινόπωρο, καθώς έχει ενισχυθεί αισθητά ο ρόλος της αστυνομίας.

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες

Κι ενώ τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στον Γάλλο πρόεδρο, το παρασκήνιο από την ομιλία του δεν ήταν τόσο λαμπερό και τιμητικό για τον ίδιο. Οι άνθρωποι του προέδρου «στοίβαξαν» στην κυριολεξία τους εκπροσώπους του τύπου στην σοφίτα του ανακτόρου, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση στην κύρια αίθουσα. Όσοι βουλευτές και γερουσιαστές αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε έμειναν έκπληκτοι.

Παρόλο που οι δημοσιογράφοι είχαν σύνδεση στο ιντερνέτ ωστόσο οι τηλεφωνικές συσκευές ήταν μιας άλλης εποχής, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο στο Twitter.

Την ίδια ώρα αρκετοί βουλευτές και γερουσιαστές, για να δείξουν ότι έσπευσαν στις Βερσαλλίες για να ακούσουν τον Γάλλο πρόεδρο, έβγαζαν φωτογραφίες τις οποίες ανέβαζαν στα κοινωνικά δίκτυα, δηλώνοντας μ αυτό τον τρόπο παρών. Ορισμένοι στις αναρτήσεις του διευκρίνιζαν στους ψηφοφόρους τους και την θέση στην οποία τοποθετήθηκαν.

Η μεγάλη διάρκεια της ομιλίας του Εμμανουέλ Μακρόν, έκανε ορισμένους να νυστάξουν. Όπως ο υπουργός Οικολογίας Νικολά Ιλό τον οποία απαθανάτισε ο φακός να λαγοκοιμάται.

Κανονικά η ομιλία του Μακρόν είχε προγραμματιστεί να είναι διάρκειας μιας ώρας. Όμως «ξέφυγε» κατά 30 λεπτά. Μόλις ο Γάλλος πρόεδρος κατέβηκε από το βήμα, η αίθουσα άδειασε ενώ είχε προβλεφθεί η παρέμβαση άλλων 11 βουλευτών και γερουσιαστών.

Την ώρα της ομιλίας του Εμμανουέλ Μακρόν στις Βερσαλλίες, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΓ τον μποϊκοτάρισαν, πραγματοποιώντας συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο των Βερσαλλιών.   

 

Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top