Τρομακτικό! 149 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας στο Λονδίνο μετά την τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι

Τρομακτικό! 149 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας

Μετά την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι ασφαλείας σε πολυώροφα κτίρια, από τα οποία τα 149 κρίθηκαν ακατάλληλα κι απέτυχαν στους ελέγχους.

Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, αφού προέβη στην παραπάνω αποκάλυψη, κριτίκαρε την απόφαση διεξαγωγής σύσκεψης του συμβουλίου Κένσινγκτον και Τσέλσι, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, κεκλεισμένων των θυρών.

"Μέχρι στιγμής, η εξωτερική επένδυση σε 149 πολυώροφα κτίρια σε 45 περιοχές των τοπικών αρχών κρίθηκε ακατάλληλη κατά τους ελέγχους. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα ποσοστό αποτυχίας 100% στους ελέγχους", ανέφερε η εκπρόσωπος σε συνέντευξη τύπου.

Η σύσκεψη του συμβουλίου Κένσινγκτον και Τσέλσι, αναφορικά με την τραγωδία, κατά την οποία χάθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι, έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων. Η εκπρόσωπος τόνισε ότι «η πρόσβαση στη δημοκρατία θα πρέπει να είναι πάντα εύκολη».

«Υπάρχουν κανονισμοί που ορίζουν ότι όλες οι συσκέψεις θα πρέπει να είναι ανοιχτές για το κοινό με εξαίρεση υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες...και θα περιμέναμε να το σεβαστεί αυτό το συμβούλιο».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top