Αυτό κι αν είναι ρεκόρ: Στους 54 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία στο Ιράν

Είναι μια από τις υψηλότερες που καταγράφηκαν ποτέ

Ρεκόρ ζέστης και 54 βαθμοί στο Ιράν

Αν εδώ «ψήνεστε» στους 43 βαθμούς κελσίου και παραπονιέστε ότι δεν αντέχετε τον καύσωνα, που να δείτε τι γίνεται στην πόλη Ahvaz του Ιράν, όπου η θερμοκρασία σκαρφάλωσε… στους 54 βαθμούς κελσίου!

Σύμφωνα με το site «Weather Underground», η συγκεκριμένη πόλη στο νοτιοδυτικό Ιράν κατέχει από το απόγευμα της Παρασκευής, το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας που καταγράφηκε ποτέ στη χώρα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ισοφάρισε και το παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς αν η μέτρηση αυτή είναι ακριβής, τότε θα ισοφαρίζει την υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη στη σύγχρονη εποχή. 

Ο Etienne Kapikian, μετεωρολόγος στο MeteoFrance, πόσταρε ένα tweet, στο οποίο ανέφερε πως η εν λόγω θερμοκρασία είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ τον Ιούνιο στην ηπειρωτική Ασία.

Η προηγούμενη υψηλότερη θερμοκρασία στο Ιράν ήταν 53 βαθμοί.

Ο Κρίστοφερ Μπερτ, που μελετά την ιστορία των ακραίων καιρικών φαινομένων για το Weather Underground, καθόρισε ότι η θερμοκρασία των 54 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στο Μιτριπάχ του Κουβέιτ στις 21 Ιουλίου του 2016 και στην Κοιλάδα του Θανάτου της Καλιφόρνια στις 30 Ιουνίου του 2013 είναι οι πλέον υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη σύγχρονη εποχή.

Επισήμως η Κοιλάδα του Θανάτου κατέχει το σχετικό ρεκόρ με 57 βαθμούς Κελσίου από τις 10 Ιουλίου του 1913. Αλλά ο Μπερτ θεωρεί ότι η μέτρηση εκείνη δεν ήταν ακριβής.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top