"Βεντέτα" Γερμανίας-Τουρκίας μετά την απαγόρευση της ομιλίας Ερντογάν στο Βερολίνο

Συμφωνία γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας

Οξύνεται και πάλι η ένταση στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας, μετά την άρνηση του Βερολίνου να επιτρέψει στον Ερντογάν να μιλήσει σε συμπατριώτες του.  Ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στη Γερμανία για τη Σύνοδο των G20 την ερχόμενη εβδομάδα. 

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Βλαβιανός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «η Μέρκελ είχε την Πέμπτη προσκαλεσμένους στο Βερολίνο διάφορους ηγέτες ανάμεσα τους: τον Ε.Μακρόν και την Τ.Μέι για την προετοιμασία της Συνόδου. Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζ.Γκάμπριελ από την Ρωσία, όπου βρίσκεται επιβεβαίωσε ότι υπάρχει τουρκικό σχετικό αίτημα, για το οποίο είναι αρνητικός τόσο για πολιτικούς λόγους, όσο και για ζητήματα ασφαλείας. Υπέρ της απαγόρευσης στον Ερντογάν να μιλήσει σε συμπατριώτες του ετάχθη και ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος Μ.Σουλτς, ο οποίος μίλησε για διοργάνωση “προβοκατόρικων ομιλιών στην Γερμανία”. Σε αυτόν επετέθη λίγο αργότερα το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών».

«Μια άλλη είδηση γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος είναι ότι η Μόσχα συμφώνησε καταρχήν με την Άγκυρα για πώληση του αμυντικού αεροπορικού συστήματος S400, μένει να δώσουν τα χέρια και για την τιμή αγοράς», πρόσθεσε ο Γιώργος Βλαβιανός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top