Ο Ομπάμα στην Ινδονησία με τη Μισέλ, τα παιδιά και 650 στρατιώτες να τον φυλάνε

Το οικογενειακό ταξίδι στο μέρος όπου η μητέρα του έκανε το διδακτορικό της

Ο Ομπάμα στην Ινδονησία με τη Μισέλ, τα παιδιά και 650 στρατιώτες να τον φυλάνε

Ζωή και… κότα τα περνά ο Μπάρακ Ομπάμα μετά το τέλος της θητείας του.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, βρέθηκε οικογενειακώς στην Ινδονησία και επισκέφτηκε τη Yogyakarta, μια αρχαία πόλη, κέντρο των τεχνών, όπου η ανθρωπολόγος μητέρα του πέρασε πολλά χρόνια από τη ζωή της κάνοντας το διδακτορικό της, μελετώντας τους αγροτικούς πληθυσμούς.

Ο Ομπάμα ο οποίος πέρασε μέρος των παιδικών του χρόνων στην Ινδονησία, επέστρεψε «στα παλιά», συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μισέλ, και τις κόρες τους, Μαλία και Σάσα.

Η οικογένεια πέρασε τρεις μέρες σε τουριστικό θέρετρο στο Μπαλί, όπου μεταξύ άλλων πόζαραν σε φωτογραφίες και έκαναν rafting.

Όλοι μαζί, έφτασαν εκεί με ιδιωτικό τζετ, το οποίο προσγειώθηκε στο στατιωτικό αεροδρόμιο της Yogyakarta.

Σύμφωνα με τις Αρχές, 650 άνδρες ασφαλείας της Ινδονησίας επιστρατεύτηκαν για να τους προστατεύουν, ενώ κατά την παραμονή τους επισκέφτηκαν πλήθος μνημείων.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Η μητέρα του Αν Ντάνχαμ, γνώρισε τον πατέρα του στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε έναν άνδρα από την Ινδονησία και οικογενειακώς μετακόμισαν στη Τζακάρτα το 1967, όταν ο Ομπάμα ήταν 6 ετών.

Όταν ο γάμος διαλύθηκε, η Ντάνχαμ μετακόμισε στη Yogyakarta για να μελετήσει τις βιοτεχνίες των γηγενών πληθυσμών, ενώ ο Ομπάμα επέστρεψε στη Χαβάη σε ηλικία 10 ετών, για να ζήσει με τους παππούδες του.

Ζητώντας χορηγίες από διεθνείς οργανισμούς, η μητέρα του Ομπάμα εργάστηκε πάνω στην ανάπτυξη, βοηθώντας τα τοπικά χωριά να λάβουν δάνεια και να στήσουν μικρές επιχειρήσεις.

Το Σάββατο, ο Ομπάμα έχει προγραμματίσει να μιλήσει στο Συνέδριο της διασποράς στη Τζακάρτα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top