Οι προσωπικές εκμυστηρεύσεις της Μέρκελ: Λέει πώς γνώρισε τον άντρα της, ότι κάνει yoga και ότι γελά τουλάχιστον μια φορά τη μέρα

Η Γερμανίδα Καγελάριος χαλαρή και άνετη, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και μας δείχνει το άλλο της πρόσωπο

Οι προσωπικές εκμυστηρεύσεις της Μέρκελ: Λέει πώς γνώρισε τον άντρα της, ότι κάνει yoga και ότι γελά τουλάχιστον μια φορά τη μέρα

Μπορεί στις Συνόδους Κορυφής, στα Eurogroup και στις επίσημες συναντήσεις να εμφανίζεται σοβαρή και comme il faut, αλλά στην καθημερινότητά της, η Άνγκελα Μέρκελ είναι μια γυναίκα που πάνω-κάτω, έχει τις ίδιες ασχολίες και ανησυχίες με όλες τις άλλες.

Σε 90λεπτη συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους ενός από τα μεγαλύτερα γυναικεία περιοδικά της χώρας, του «Brigitte», η Μέρκελ δεν δίστασε να κάνει προσωπικές εκμυστηρεύσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων πώς γνώρισε τον σύζυγό της, τι είδους γυμναστική προτιμά να κάνει, πόσο σημαντικό είναι το χιούμορ, αλλά και γιατί νιώθει… χαρούμενη!

Όπως δήλωσε η παγκοσμίου βεληνεκούς ηγέτης, την χαροποιεί ιδιαίτερα που πλέον τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με την κόμμωση της αλλά με τις πολιτικές της, ενώ δεν κρύβει πως η τολμηρότερη απόφαση που έλαβε ποτέ ήταν η απόφασή της να εγκαταλείψει η Γερμανία την πυρηνική ενέργεια.

Αναφερόμενη στο πόσο σημαντικό είναι το χιούμορ στην πολιτική, είπε:

«Γελώ τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, αλλιώς δεν θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά».

Πώς γνώρισε όμως τον σύζυγό της;

«Στη δουλειά» απάντησε η Μέρκελ, απογοητεύοντας πολλούς που περίμεναν ν΄ακούσουν κάτι πιο ρομαντικό.

Με τον σύζυγό της, Γιόαχιμ Σάουερ: Από το 1989, η Άνγκελα Μέρκελ είναι παντρεμένη με τον καθηγητή της Ακαδημίας Επιστημών του Βερολίνου

Όταν την ρώτησαν πώς προτιμά να γυμνάζεται, απάντησε ότι της αρέσει πολύ να κάνει yoga παρά jogging, ενώ δεν δίστασε και να απαντήσει αν είναι ματαιόδοξη:

«Φυσικά και σκέφτομαι τι να φορέσω. Κανείς δεν θέλει να ντροπιάσει (με την αμφίεσή του) τους συνομιλητές του».

Ήταν καθηγητής Φυσικής και Χημείας στην Ακαδημία Επιστημών του Βερολίνου. Εκεί γνώρισε την 27χρονη τότε φοιτήτρια Άνγκελα Μέρκελ που τον ερωτεύτηκε παράφορα. 

Μεταξύ άλλων, η Μέρκελ δήλωσε πως δεν διαθέτει προσωπικό λογαριασμό στο Twitter, και πως στο τηλέφωνο της έχει αποθηκευμένους 100 αριθμούς.

Μάλιστα παραδέχεται πως όταν έχει καλεσμένους για δείπνο, τσεκάρει πάντοτε τα ποτήρια για να δει αν έχουν κόκκους σκόνης.

Μάλιστα η Άνγκελα το 1982 πήρε διαζύγιο από τον τότε σύζυγό της Ούρλιχ Μέρκελ, ενώ τρία χρόνια αργότερα το 1985 και ο καθηγητής Σάουερ χώρισε τη σύζυγό του με την οποία είχε δύο γιους ( τον Ντάνιελ και τον Άντριαν) προκειμένου να συζήσει αρχικά και στην πορεία να παντρευτεί την Άνγκελα Μέρκελ. Ο Σάουερ και η Μέρκελ παντρεύτηκαν το 1989, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

Αναφερόμενη στην πρώτη της συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ η οποία είχε γίνει viral επειδή ο Τραμπ την είχε αγνοήσει όταν του είχε τείνει το χέρι για χειραψία, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως τον ρώτησε αργότερα για το συμβάν κι εκείνος της απάντησε πως «είχε την εντύπωση ότι μου είχε ήδη σφίξει δύο φορές το χέρι - πράγμα που ήταν ακριβές».



Παράλληλα διέψευσε πως η γκριμάτσα που είχε κάνει αμέσως μετά ήταν η δυσαρέσκεια της για το συμβάν, δηλώνοντας πως απλώς έχει «παραιτηθεί» πό την προσπάθεια να φορά ένα ανέκφραστο πρόσωπο σε τέτοιες καταστάσεις.

«Απλώς δεν μπορώ να το κάνω – το είχα και στο σχολείο αυτό το πρόβλημα», αποκάλυψε.

ΤΡΙΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝ Ή ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ;

Στην ερώτηση από ποιους ηγέτες προτιμά να περιστοιχίζεται, αν δηλαδή προτιμά τον Εμανουέλ Μακρόν (πρόεδρο της Γαλλίας) ή τον Τζάστιν Τριντό με τους οποίους φέρεται να κινείται σε «κοινούς τόπους», παρά με τον Ντόναλντ Τραμπ ή με τον Βλάντιμιρ Πούτιν,η Μέρκελ ξεκαθάρισε πως:

«Δεν με περιστοιχίζουν, αλλά φυσικά βρίσκομαι σε επαφή μαζί τους. Είναι ο ρόλος μου να κατανοώ τον τρόπο σκέψης του ομολόγου μου».

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ

Παραδέχτηκε ωστόσο πως κάποιοι από τους ηγέτες ήταν πιο ευχάριστοι από άλλους.

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΝΤΟ

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Τέλος, η Μέρκελ έκανε και στροφή στο θέμα των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Όταν την ρώτησαν το πιστεύει για το θέμα αυτό, δίχως περιστροφές απάντησε πως όλα τα άλλα κόμματα είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων κι ότι ανάλογη γνώμη έχει και μεγάλη μερίδα της γερμανικής κοινής γνώμης. 

Στο σημείο αυτό πέταξε και τη «βόμβα», λέγοντας ότι «ελπίζει» η όλη συζήτηση να μετακινηθεί «στην κατεύθυνση μιας απόφασης κατά συνείδηση»

Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται σύντομα, να γίνει ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ χωρίς τα κόμματα να επιβάλουν κομματική πειθαρχία στους βουλευτές και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για να περάσει ο σχετικός νόμος στη Γερμανία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top