ΧΑΟΣ και πάλι στη Βενεζουέλα! Ελικόπτερο άνοιξε πυρ κατά κτιρίου του Ανώτατου Δικαστηρίου

Για πραξικόπημα κάνει λόγο ο Μαδούρο

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν για μια ακόμα φορά στη Βενεζουέλα όταν ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Καράκας.

Το ελικόπτερο άρχισε να πετά χειροβομβίδες, οι οποίες ευτυχώς δεν εξερράγησαν και δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο έβγαζε τηλεοπτικό διάγγελμα, υπερασπιζόμενος τη διακυβέρνησή του.

Μάλιστα μόλις ενημερώθηκε για την απόπειρα πραξικοπήματος, ο ίδιος είπε ότι το ελικόπτερο που εξαπέλυσε την επίθεση είχε κλαπεί από την αστυνομία και ότι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή είναι… «τρομοκράτες».

Πρόσθεσε ακόμα ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο πέταξε επίσης πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών και ότι πυροβόλησε 15 φορές ενώ εκεί δινόταν δεξίωση με 80 καλεσμένους.

Κατόπιν πέταξε στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου και εκτόξευσε τέσσερις χειροβομβίδες ισραηλινής κατασκευής που όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών προερχόταν από την Κολομβία.

Ο Μαδούρο απαίτησε από την αντιπολίτευση να καταδικάσει την επίθεση και προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνησή του ανατραπεί, ο ίδιος και οι υποστηρικτές του θα ξεκινήσουν ένοπλο αγώνα, απειλώντας ουσιαστικά να βυθίσει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.

Λίγο πριν το ελικόπτερο εξαπολύσει την επίθεσή του είχε ανέβει στο YouTube βίντεο, στο οποίο ένας άνδρας, ο Όσκαρ Πέρες, ντυμένος με στολή παραλλαγής και έχοντας πίσω του τέσσερις μασκοφόρους απευθυνόμενος στο λαό της Βενεζουέλας είπε ότι ανήκει σε μια ομάδα αστυνομικών, πολιτών και στρατιωτικών που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση Μαδούρο.

«Έχουμε δυο επιλογές: να κριθούμε αύριο από τη συνείδησή μας και το λαό ή να ξεκινήσουμε σήμερα την απελευθέρωσή μας από αυτή την διεφθαρμένη κυβέρνηση», λέει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Πέρες.

Ο Μαδούρο έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι είναι πράκτορας της CIA και της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πίσω από τον Πέρες βρίσκεται η αντιπολίτευση, ο στρατός ή είναι μια απόπειρα πραξικοπήματος. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι μάλλον αποτελεί μια μεμονωμένη προσπάθεια κάποιου ή κάποιων να αλλάξουν τα πράγματα και να ανατρέψουν τον Μαδούρο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top