Ένα μικρό αγόρι διένυσε 230 χιλιόμετρα από το Μαρόκο έως την Σεβίλλη στην νότιο Ισπανία, πιασμένο κάτω από ένα λεωφορείο, όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές την Δευτέρα.

Το αγόρι, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του, η οποία κρίνεται ικανοποιητική, σύμφωνα με τους γιατρούς που το παρακολουθούν.

Το σωστικό συνεργείο της Σεβίλλης δημοσίευσε ένα βίντεο με το αγόρι, το οποίο φοράει ένα βρώμικο λευκό μπλουζάκι, την ώρα που απομακρύνεται από το λεωφορείο που είχε αναχωρήσει από την πόλη της Ταγγέρης στο βόρειο Μαρόκο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ότι «το αγόρι είναι ανήλικο» και ότι «μάλλον κρεμάστηκε κάτω από το λεωφορείο στην πόλη Τετουάν, που βρίσκεται πολύ πιο μακριά από την Ταγγέρη».

«Το λεωφορείο έφτασε στη Σεβίλλη και, όταν ο οδηγός ετοιμαζόταν να ανοίξει τις πόρτες για να αποβιβαστούν οι επιβάτες, παρατήρησε κάτι παράξενο στο όχημα. Κάλεσε την αστυνομία και τους πυροσβέστες, που ανακάλυψαν το αγόρι να κρέμεται κάτω από το όχημα»,  είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πολλοί μετανάστες από την Αφρική διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ισπανίας, όπως το μικρό αγόρι από το Μαρόκο.

 

Από το Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Tags: