Θα δει ο Τσάρος τον Πλανητάρχη; "Η ρωσική πλευρα είναι έτοιμη" το μήνυμα Πούτιν στον Τραμπ

"Δεν υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο"

Θα δει ο Τσάρος τον Πλανητάρχη; "Η ρωσική πλευρα είναι έτ

O εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε, με αφορμή πιθανή συνάντηση του Πούτιν με τον Τραμπ στο Αμβούργο, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουλίου, ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, όσον αφορά την ενδεχόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στις αρχές Ιουλίου στο Αμβούργο, αλλά είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε υπό οποιαδήποτε μορφή συνομιλιών».

Το θέμα που απασχολεί κυρίως τα διεθνή ΜΜΕ είναι ποια θα είναι η μορφή αυτής της συνάντησης, αν αυτή πραγματοποιηθεί τελικά, και τι θα προβλέπει το πρωτόκολλο των συνομιλιών σε αυτή την περίπτωση. Το αμερικανικό πρακτορείο Αssociated Press επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει διαφωνία ως προς τη μορφή της συνάντησης. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Τραμπ να επιθυμεί ουσιαστική συνάντηση στο Αμβούργο με τον Πούτιν, ώστε να συζητήσουν διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις. Ο Τραμπ, επίσης, είναι υπέρ του να κάνουν τη συζήτηση ανοιχτά, με κάλυψη από τα ΜΜΕ. Από την άλλη, ορισμένοι σύμβουλοί του είναι οπαδοί μιας πιο μετριοπαθούς προσέγγισης και προτείνουν μια σύντομη και τυπική συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Ο Πεσκόφ μίλησε για αυτό το ζήτημα, λέγοντας ότι «το θέμα του πρωτοκόλλου στην δεδομένη περίπτωση είναι δευτερεύον, επειδή αφορά το ενδεχόμενο της πρώτης προσωπικής συνάντησης των δύο προέδρων». Τόνισε, ακόμα, ότι οι δυο ηγέτες «θα βρίσκονται μαζί στην ίδια διοργάνωση, στην ίδια πόλη, την ίδια χρονική περίοδο και ούτως ή άλλως θα υπάρξει δυνατότητα να συναντηθούν».

Έκλεισε, λέγοντας ότι «η ρωσική πλευρά θα είναι έτοιμη να συναντηθεί με την μορφή που θα εξυπηρετεί τους Αμερικανούς ή αντιθέτως».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top