"Δυσωδία και μετάδοση ασθενειών"- Ο γερμανικός τύπος ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ την Ελλάδα

"Πλήγμα για τον τουρισμό"

"Δυσωδία και μετάδοση ασθενειών"- Ο γερμανικός τύπος ΚΑΤΑ

Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα σκουπίδια που έχουν «πνίξει» τους δρόμους της Ελλάδας αποτελούν αγαπημένο θέμα των γερμανικών εφημερίδων.

Η αριστερή Tageszeitung γράφει, μεταξύ άλλων: «Η απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας ήταν προγραμματισμένη. Διότι επί της αρχής το ζητούμενο είναι πάντα το ίδιο: δεδομένου ότι στην παρούσα φάση οι δήμοι και κοινότητες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες διαρκώς ανανεώνονται. (…) Ο μέσος μισθός κυμαίνεται στα 700 ευρώ χωρίς εξτρά. Για ανειδίκευτους, ακόμη και αυτό το ταπεινό ποσό δεν θα πρέπει να υποτιμάται. Συνήθως η ανανέωση των συμβάσεων εκβιάζεται μέσω απεργιών». Ο τίτλος του άρθρου είναι «Δυσωδία μέχρι τον ουρανό».

Στο ίδιο κλίμα και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, που αναφέρεται εκτενώς στον τουρισμό και στο πόσο θα πληγεί από τις κινητοποιήσεις και τα σκουπίδια. «Η Ελλάδα βυθίζεται στα σκουπίδια» είναι ο τίτλος που η εφημερίδα της Φρανκφούρτης χρησιμοποιεί για το άρθρο, στο οποίο αναφέρει ότι «το κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που φτάνουν τους έως και 39 βαθμούς Κελσίου αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Η απεργία στην καθαριότητα πλήττει την ίδια ώρα τον τουρισμό και την εστίαση. Μπροστά σε καφετέριες και ταβέρνες όπου μαζεύονται βουνά σκουπιδιών, δεν κάθεται πλέον κανείς, ενώ σε πολλά μέρη η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Σκουπίδια συσσωρεύονται ακόμη και σε νησιά».

«Οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών» είναι ο τίτλος άρθρου της ιστοσελίδας του ραδιοφωνικού δικτύου Mitteldeutscher Rundfunk MDR. «Εξαιτίας της απεργίας στην αποκομιδή απορριμμάτων, συσσωρεύονται βουνά σκουπιδιών στους ελληνικούς δρόμους. Η εικόνα είναι αποκρουστική αλλά και επικίνδυνη: ο αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών στον τουριστικό αυτό προορισμό» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top