Νιουκάστλ: Αυτοκίνητο παρέσυρε πιστούς στη διάρκεια γιορτής των Μουσουλμάνων

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Είναι η 42 ετών οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε πεζούς οι οποίοι γιόρταζαν το τέλος του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, του Ραμαζανιού.

Περίπου 300 με 400 μουσουλμάνοι, ανάμεσά τους και πολλές οικογένειες, είχαν συγκεντρωθεί σε αθλητικό κέντρο του Νιούκαστλ. Άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι όταν είδαν το αυτοκίνητο να φεύγει από το δρόμο και να έρχεται κατά πάνω τους. Άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν.

Η γυναίκα που συνελήφθη από την αστυνομία ούρλιαζε ότι προσπάθησε να φρενάρει και κατά λάθος πάτησε το γκάζι και στην συνέχεια έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Η αστυνομία γρήγορα έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται περί τρομοκρατικής επίθεσης. Το νέο συμβάν θύμισε ωστόσο σε άλλους την επίθεση πάλι εναντίον μουσουλμάνων πιστών έξω από τζαμί στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου

Πανικός σημειώθηκε όμως χθες και στη Βρετανική πρωτεύουσα ΑΠΌ νέα φωτιά που ξέσπασε σε τρίωροφο κτίριο στα ανατολικά της πόλης. Δέκα οχήματα της πυροσβεστικής και 72 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου , με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος.

Η Βρετανία παραμένει συγκλονισμένη από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε 24ωροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο την 14η Ιουνίου όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 79 άνθρωποι. . 

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου, επίσης επιχειρεί προκειμένου να απομακρύνει τους ενοίκους από ένα ακίνητο στο βόρειο Λονδίνο που βρέθηκε να έχει παρόμοια επίστρωση με το Γκρένφελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top