Επιμένουν οι διοργανωτές: Θα γίνει το Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη παρά την απαγόρευση

Stop για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τις αρχές για «λόγους ασφαλείας»

Επιμένουν οι διοργανωτές: Θα γίνει το Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη παρά την απαγόρευση

Επιμένουν στην πραγματοποίηση του Gay Pride οι διοργανωτές του  στην Κωνσταντινούπολη  παρά την απαγόρευση από τις τοπικές αρχές.   

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής  στην πλατεία Ταξίμ , με τις αρχές  να απαγορεύουν την πραγματοποίησή της για τρίτη συνεχή χρονιά, επικαλούμενες «λόγους ασφαλείας»   και τον κίνδυνο επίθεσης στους συμμετέχοντες από ακροδεξιές ομάδες

Όπως επισημαίνει το BBC, η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, σε αντίθεση με ό,τι  συμβαίνει  σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, αλλά η ομοφοβία είναι διαδεδομένη ως αντίληψη στην χώρα.    Το BBC υπενθυμίζει επίσης την προσήλωση του προέδρου Ερντογάν στις θρησκευτικές αξίες, αν και επισήμως διαβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να καταλύει το κοσμικό κράτος.   

Ένας από τους διοργανωτές  του Gay Pride, η Lara Ozlen δήλωσε στο πρακτορείο ΑFP:    «Είναι φανερό ότι μια ειρηνική πορεία είναι μέρος των συνταγματικών μας δικαιωμάτων».

Εκτός από τους λόγους ασφαλείας που επικαλούνται οι αρχές, αξιωματούχος του Δήμου υποστήριξε ότι δεν έχει σταλεί αίτημα για την διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά τον ισχυρισμό διαψεύδουν οι διοργανωτές του Gay Pride.      

Την περσινή χρονιά, τα τουρκικά ΜΑΤ  χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να μην διαλύσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απαγόρευσης της παρέλασης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top