Αυτοκίνητο έπεσε σήμερα πάνω σε πλήθος στο αθλητικό κέντρο του  Westgate του  Νιούκαστλ!

Οι  τραυματίες φέρονται είναι μουσουλμάνοι  που μαζί με τις οικογένειές  που έβγαιναν από τζαμί, όπου γιόρτασαν την λήξη του ραμαζανιού. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν το Ιντ, που είναι μια μεγάλη μουσουλμανική γιορτή, για  το τέλος του ιερού μήνα.  Οι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο αθλητικό κέντρο, ενώ μεταξύ των τραυματιών συμπεριλαμβάνονται και δύο παιδιά.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,   τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν α όταν ένα αυτοκίνητο βγήκε εκτός του οδοστρώματος κι έπεσε πάνω σε πεζοδρόμιο έξω από αθλητικό κέντρο του Νιούκαστλ .

Πάντως,  σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας το περιστατικό αυτό, δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, παρά τις ομοιότητές του με αντίστοιχο περιστατικό στο Λονδίνο  

“Σήμερα περίπου στις 09:14 αναφέρθηκε στην αστυνομία ότι ένα όχημα παρέσυρε περαστικούς έξω από το αθλητικό κέντρο (Westgate Sports Centre) στο Νιούκασλ. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, ενώ την ώρα αυτή, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για περιστατικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία,” ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης, ότι έχει συλληφθεί μία 42χρονη γυναίκα.

Tags: