Τρελάθηκε ο καιρός: ΚΑΜΙΝΙ η Ιταλία, ανεμοστρόβιλοι στην Αλαμπάμα

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Ένα ολόκληρο χωριό στην επαρχία Σετσουάν της Κίνα θάφτηκε κάτω από τα κομμάτια βουνού. Ένα τμήμα του όρους κατέρρευσε και καταπλάκωσε 46 σπίτια. 141 άνθρωποι αγνοούνται και οι διασώστε δίνουν μάχη για εντοπισμό τους....

Λάσπη και βράχοι μπλόκαραν την κοίτη ποταμού σε μήκος δυο χιλιομέτρων. Ο Κιάο Ντασούι άλλαζε πάνες στο μωρό του όταν έγινε η κατολίσθηση. Οι ογκώδεις και βαριές πέτρες καταπλάκωσαν το σπίτι τους, αλλά εκείνος βρήκε τη δύναμη να βγάλει σώους τη γυναίκα και το παιδί του το οποίο δέχτηκε, όπως και ο ίδιος τη φροντίδα των γιατρών.

Οι αρχές εφάρμοσαν σχέδιο για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ με τα χέρια και εκσκαφείς διασώστε και ντόπιοι προσπαθούν να σηκώνουν δεκάδες τόνους βράχων.

Στην επαρχία Χουάν δυο παιδιά εφτά και πέντε ετών έχασαν τη ζωή τους καθώς καταπλακωθήκαν από το σπίτι τους το οποίο κατέρρευσε λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν και η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας ανανέωσε την κατάσταση κίτρινου συνεγέρσου καθώς αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην Ευρώπη, η Ιταλία... φλέγεται. Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίας οδηγούν ντόπιους και τουρίστες κατευθείαν στα σιντριβάνια. Η μεγάλη κατανάλωση νερού σε συνδυασμό με την ανομβρία οδήγησε τη δήμαρχο της Ρώμης στην έκδοση διάταξης έως και τον Σεπτέμβριο, με την οποία ζητά τον περιορισμό της χρήσης του ποσίμου νερού στη φυσιολογική οικιακή χρήση και αυτή της υγιεινής.

Την ίδια ώρα οι Ιταλοί αγρότες προειδοποιούν πως η παραγωγή τους καταρρέει λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και της ξηρασίας.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Αλαμπάμα και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν γραμμές ηλεκτροδότησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top