Από ψυγειοκαταψύκτη ξεκίνησε η ΦΟΝΙΚΗ πυρκαγιά στον πύργο της κολάσεως στο Λονδίνο

Ακατάλληλα και τα υλικά μόνωσης

Από ψυγειοκαταψύκτη ξεκίνησε η ΦΟΝΙΚΗ πυρκαγιά στον πύργο της κολάσεως στο Λονδίνο

Από ψυγειοκαταψύκτη, που δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, ξεκίνησε η φωτιά στον πύργο Grenfell στο Λονδίνο, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Επίσης, ακατάλληλα είχαν κριθεί και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη μόνωση και επένδυση του κτηρίου, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία θα εξετάσει και το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών για ανθρωποκτονία.

Yπενθυμίζεται ότι ο πύργος της κολάσεως, τυλίχθηκε στις φλόγες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και πέθαναν τουλάχιστον 79 άνθρωποι, ενώ καταστράφηκαν 151 σπίτια. Η αστυνομία τόνισε ότι η φωτιά δεν ξεκίνησε εσκεμμένα.

 

Όπως αποκαλύφθηκε το μοντέλο του ψυγειοκαταψύκτη ήταν το Hotpoint FF175BP και η κυβέρνηση έχει διατάξει την ενδελεχή εξέτασή του.

Η Whirlpool στην οποία ανήκει το Hotpoint, έχει προτρρέψει σύμφωνα με το BBC όσους έχουν το μοντέλο αυτό να επικοινωνήσουν στο νούμερο  0800 316 3826.

«Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στα θύματα και σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, τα σπίτια τους, τα υπάρχοντά τους, τους φίλους τους και τις οικογένειές τους», αναφέρει η εταιρεία, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να προχωρήσουν οι έρευνες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περαιτέρω δοκιμές είχαν πραγματοποιηθεί στο εν λόγω μοντέλο και δεν υπήρξε ποτέ λόγος για ανάκληση προϊόντος, όπως τονίζουν.


Την υπόθεση ερευνούν 250 ειδικοί ερευνητές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top