Τ’ ακούσαμε κι αυτό- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλεσε "ψυχοπαθή" τον Τραμπ μέσω της εφημερίδας του!

Οι σχέσεις Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ κρέμονται από μια λεπτή κλωστή

Τ’ ακούσαμε κι αυτό- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλεσε "ψυχοπαθή

Ανάβουν τα αίματα παραπάνω στη σχέση ΗΠΑ- Βόρειας Κορέας. Μετά τον θάνατο του Αμερικανού φοιτητή, Ότο Γουόρμπιερ, που έπεσε σε κώμα αμέσως μετά τον επαναπατρισμό του, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε νέα κατά μέτωπο επίθεση.

Η εφημερίδα Rodong Sinmun, επίσημο όργανο της Βόρειας Κορέας, έγραψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση», ενώ επισημαίνει ότι θα προσπαθήσει να στρέψει την προσοχή των Αμερικανών πολιτών στη Βόρεια Κορέα, για να τους αποπροσανατολίσει από τα προβλήματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα, «ψυχοπαθή».

«Η Νότια Κορέα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι, αν ακολουθεί τον ψυχοπαθή Τραμπ, (…) δεν μπορεί παρά να οδηγηθεί στην καταστροφή» γράφει το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας.

Όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, o 22χρονος Ότο Γουόρμπιερ, ο Αμερικανός φοιτητής που κρατούνταν στη φυλακή της Βόρειας Κορέας επί 17 μήνες, τελικά έφυγε από τη ζωή. Αν και πριν από λίγες ημέρες είχε απελευθερωθεί, η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο κακή που δεν άντεξε και κατέληξε την περασμένη Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι ο 22χρονος έπαθε αλλαντίαση, βαριά δηλητηρίαση που προκαλείται από τις τοξίνες ενός βακτηρίου. Ισχυρίστηκαν ότι τον απελευθέρωσαν για «ανθρωπιστικούς λόγους», εξαιτίας της κατάστασής του. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο Όττο έχει εκτεταμένη απώλεια εγκεφαλικού ιστού, που σημαίνει πως ο εγκέφαλός του δεν μπορούσε να αιματώνεται σωστά για ένα μεγάλο διάστημα, αν και δεν έχει εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού, ενώ δεν βρέθηκαν ούτε ίχνη δηλητηρίασης στον οργανισμό του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια Γουόρμπιερ εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι «η Μελάνια κι εγώ εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Όττο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό για έναν γονιό από το να χάσει ένα παιδί». Πρόσθεσε ότι τέτοιες τραγωδίες τον κάνουν πιο αποφασισμένο ώστε «να εμποδίσουμε τέτοιες τραγωδίες, το να πέφτουν αθώοι πολίτες στα χέρια τέτοιων καθεστώτων, που δεν σέβονται τους νόμους ή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι ΗΠΑ καταδικάζουν ξανά τη βιαιότητα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας καθώς θρηνούν το νέο του θύμα».

Τη γραμμή Τραμπ ακολούθησε και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-Ιν. Κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ και τη χαρακτήρισε υπεύθυνη για τον θάνατο του φοιτητή. Ακόμα, τόνισε ότι «πρέπει τώρα να θεωρήσουμε ότι το βορειοκορεατικό καθεστώς είναι παράλογο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top