Καναδός μαχαίρωσε αστυνομικό σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ- Φώναζε "Allahu Akbar"

Συνελήφθη από την αστυνομία- Νοσηλεύεται ο αστυνομικός

Χθες, Τετάρτη, στις 9:45 το πρωί (τοπική ώρα), ένας Καναδός μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, φωνάζοντας “Allahu Akbar”. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο μικρό αεροδρόμιο Φλιντ, στο Μίσιγκαν, και η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία το χαρακτήρισε «τρομοκρατικό».

Ο δράστης ονομάζεται Άμορ Φτούχι και είναι 49 ετών. Μένει στο Μόντρεαλ, ενώ κατάγεται από την Τυνησία.

Αν και δεν δηλώνει «μαχητής Τζιχάντ», αναφέρθηκε «στους θανάτους στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν», όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η αμερικανική δικαιοσύνη. Επιπλέον, συνεργάστηκε με τις αρχές, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τοπικού γραφείου του FBI, Ντέιβιντ Γκίλιος, και μίλησε για τα κίνητρά του μετά τη σύλληψή του.

Στη συνέντευξη τύπου για το περιστατικό, ο Γκίλιος περιέγραψε τον Φτούχι ως «άνδρα που μισεί τις ΗΠΑ». Όσον αφορά τα κίνητρά του, ο αστυνομικός είπε ότι τον 49χρονο είχαν ωθήσει «διάφορα άλλα στοιχεία, τα οποία εν μέρει τον παρακίνησαν να έρθει στο αεροδρόμιο και να διαπράξει μια πράξη βίας», χωρίς να αποκαλύψει κάτι παραπάνω.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο δράστης πέρασε πολλή ώρα στο αεροδρόμιο και περιφερόταν από το εστιατόριο και τις τουαλέτες, κρατώντας δύο τσάντες. Έπειτα, τράβηξε μαχαίρι και, φωνάζοντας “Allahu Akbar”, μαχαίρωσε τον αστυνομικό Τζεφ Νέβιλ στο λαιμό. Ο Νέβιλ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Καναδά διεξήγαγε έρευνες στο συγκρότημα κατοικιών που έμενε ο Φτούχι στο Μόντρεαλ και, τελικά, συνέλαβε δυο γυναίκες. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, Μπενουά Μπουασέλ, δήλωσε ότι «η έρευνα στις ΗΠΑ συνεχίζεται, οπότε δεν είναι δυνατό να επιβεβαιώσουμε ή να ανακοινώσουμε την ταυτότητα οποιουδήποτε ύποπτου».

O Τζεφ Νέβιλ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top