ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ κύμα καύσωνα σε Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία

Το θερμόμετρο σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει και τους 39 βαθμούς κελσίου

Η κατάσταση στη Γαλλία, στη Βρετανία και στη Γερμανία για πολλούς είναι ανυπόφορη καθώς η θερμοκρασία θα φθάσει και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Όπως για τους σκληρά εργαζόμενους που αναγκάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα να βρέχουν το κεφάλι τους για να αντέξουν ή τους μαθητές που αγωνιούν για τις εξετάσεις τους κι αναγκάζονται να διαγωνιστούν σε συνθήκες καύσωνα.

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που χαίρονται με τέτοιες συνθήκες καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Όλοι πάντως με κάθε τρόπο κοιτάζουν πως να δροσιστούν. Στη Γαλλία οι θερμοκρασίες θεωρούνται από τις υψηλότερες από το 1880.

Στο συντριβάνι στον πύργο του Άιφελ και στις όχθες του Σηκουάνα συγκεντρώνονται δεκάδες για να δροσιστούν. Όσοι από τους τουρίστες έχουν προγραμματίσει επίσκεψη σε Μουσεία, η ζέστη συν την αναγκαστική αναμονή στην ουρά προξενεί έντονο εκνευρισμό.

Στη Βρετανία βρήκαν την ευκαιρία να χαρούν τις παραλίες στο Μπλάκπουλ ή το Μπράιτον. Μέχρι και οι χιμπατζήδες σε ζωολογικό κήπο της Αγγλίας δροσίζονται τρώγοντας τη δική τους εκδοχή παγωτού καθώς φοβούνται το νερό.

Παρά τη ζέστη ήταν πολλοί εκείνοι που πήγαν στο Στόουνζεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου στο βόρειο ημισφαίριο.

Σε πάρκα, κάτω από τη σκιά των δένδρων συγκεντρώνονται και οι Γερμανοί για να ξεγελάσουν την ανυπόφορη κατάσταση που δημιουργεί η ζέστη και η υγρασία. Πάντως κι εδώ υπάρχουν αυτοί που αντιμετωπίζουν με στωικότητα την κατάσταση και χαρά καθώς οι ζεστές μέρες σπανίζουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top