Αρνήθηκε να υποκλιθεί στη βασίλισσα ο Τζέρεμι Κόρμπιν-Χαμός στα βρετανικά tabloid

Τον κατηγόρησαν ότι παραβίασε το πρωτόκολλο (VIDEO)

Συζητήσεις και αρνητικά σχόλια προκάλεσε στα social media αλλά και στα βρετανικά tabloids, η στάση του Τζέρεμι Κόρμπιν απέναντι στην Βασίλισσα Ελισάβετ, λίγο πριν εκείνη εκφωνήσει τον Λόγο του Θρόνου.

Όπως θα δείτε και στο video που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο ηγέτης των Εργατικών κατά την είσοδο των πολιτικών στην αίθουσα του κοινοβουλίου, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δεν υποκλίθηκε στη Μεγαλειότητά της, ενώ ο φακός τον τσάκωσε να κάνει ένα χαμογελαστό νεύμα σε φίλο του.

Σε αντίθεση με τον Κόρμπιν, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας υποκλίθηκε, και αυτό έκανε κάποιους να συμπεράνουν πως ο αρχηγός των Εργατικών έκανε μια ασεβή γκάφα.

Ωστόσο όπως αναφέρει η «Huffington Post» επικαλούμενη πηγές από το χώρο των Εργατικών, ο Κόρμπιν «απλά ακολουθούσε το πρωτόκολλο».

Το ίδιο επιβεβαιώσαν και κοινοβουλευτικές πηγές, λέγοντας πως ο αρχηγός των «Εργατικών» δεν παραβίασε το πρωτόκολλο επειδή απλά παρέμεινε ευθυτενής.

Kαι η εφημερίδα «Guardian» από την πλευρά της, θέλοντας να βρει απάντηση στο «φλέγον» ερώτημα, ανέτρεξε σε παρελθούσες παρόμοιες εκδηλώσεις για να διαλευκάνει την υπόθεση. Φαίνεται πως ούτε ο Ντέιβιντ Κάμερον στις δύο εναρκτήριες ομιλίες της Βασίλισσας; το 2015 και το 2016 δεν υποκλίθηκε μπροστά στη Βασίλισσα. Το ίδιο φαίνεται να κάνει και τότε ο Τζέρεμι Κόρμπιν που περπατά στα αριστερά του.

Από την άλλη, η Μέι δεν είναι η πρώτη που ακολουθεί το δρόμο της υπόκλισης. Ο Γκόρντον Μπράουν το 2009 υποκλίθηκε και μάλιστα δις μπροστά στην Βασίλισσα Ελισάβετ πριν εκείνη απευθυνθεί στους βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top