ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ από τον Γκέερτ Βίλντερς: «Οι Έλληνες χαλάνε τα λεφτά τους σε σουβλάκια και ούζο!»

Ο ακροδεξιός πολιτικός της Ολλανδίας ξεπέρασε κάθε όριο, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «πηγάδι χωρίς πάτο»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ από τον Γκέερτ Βίλντερς: «Οι Έλληνες χαλάνε τα λεφτά τους σε σουβλάκια και ούζο!»

Κάντο όπως ο Ντάισελμπλουμ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της είδησης που θα διαβάσετε, καθώς ο ακροδεξιός πολιτικός της Ολλανδίας Γκέερτ Βίλντερς, «μιμήθηκε» την «ευφυέστατη» δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ προ μερικών μηνών και δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι Έλληνες χαλάνε τα λεφτά τους στο ούζο και στα… σουβλάκια.

Αν και πιο κλισέ έκφραση δεν θα μπορούσε να υπάρχει (βλέπε ούζο, σουβλάκια), ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, σε ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας του (Γερούν Ντάισελμπλουμ), την έθεσε ως επιχείρημα, αναφερόμενος στην δόση των 8,5 δις που θα λάβει η χώρα μας μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο ΒΙΛΝΤΕΡΣ

Μεταξύ άλλων, ο Βίλντερς χαρακτήρισε την Ελλάδα «πηγάδι χωρίς πάτο», και κατηγόρησε τους Έλληνες πως ξοδεύουν τα λεφτά τους σε σουβλάκι και ούζο και μετά ζητούν κοινωνικά επιδόματα:

«Συμμερίζεστε την άποψη που λέει ότι δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα; Αν ναι, πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτηση τους; Αν όχι, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό στους Ολλανδούς, οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Σκοπεύετε να καταστήσετε σαφές προς την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο;» είπε στην ερώτηση του ο Βίλντερς μαζί με τους βουλευτές Βίκυ Μάγιερ και Τόνι βαν Ντάικ.

Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΡΤΙΟ

Όχι πολύ καιρό πριν, ο Γερούν Ντάισελμπουμ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς είχε δηλώσει στη FAZ:

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του βορρά είχαν δείξει αλληλεγγύη προς τις χώρες που είχαν επηρεαστεί από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης προσδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. (Ομως) υπάρχουν και υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να δαπανάς όλα τα χρήματα σε ποτά και σε γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια».



Παρά τον σάλο και πολλούς ευρωβουλευτές που τον κάλεσαν να ζητήσει «συγγνώμη», ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ είχε εμμείνει στην άποψη του, λέγοντας πως «δεν θα απολογηθεί» και πως θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται την άποψη πως η αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη σημαίνει πως όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να εφαρμόζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες περί χρέους και ελλείμματος.

«Μην προσβάλλεστε, δεν πρόκειται για μία χώρα, αλλά για όλες τις χώρες μας. Και η Ολλανδία απέτυχε πριν από κάποια χρόνια να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Δεν βλέπω σύγκρουση μεταξύ περιοχών της Ευρωζώνης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top