Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στο Καράκας- Νεκρός 17χρονος από σφαίρα

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 73

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται ασταμάτητα στη Βενεζουέλα, με το Καράκας να θυμίζει διαρκώς εμπόλεμη ζώνη. Χθες, Δευτέρα, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων, δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

 

 

 

Ο αριθμός των θυμάτων, από τον Απρίλιο, έχει ανέβει σε τουλάχιστον 73 νεκρούς, με πιο πρόσφατη προσθήκη αυτή ενός 17χρονου, του Φαμπιάν Ούρβινα, που σκοτώθηκε χθες από σφαίρα στο στήθος.

O 17χρονος Φαμπιάν

Στο ευπορο τμήμα της πόλης, μαζεύτηκαν 10.000 διαδηλωτές κι αντιμετώπισαν κανόνια νερού και δακρυγόνα. Ανταπέδωσαν με πέτρες, μολότοφ και πυροτεχνήματα, ενώ προφυλάσσονταν με ξύλινες, πρόχειρες ασπίδες.

Η αντιπολίτευση έχει στραφεί κατά του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, κατηγορώντας τον ότι οδεύει προς τη δικτατορία, καθυστερώντας να κάνει εκλογές, φυλακίζοντας ακτιβιστές και πιέζοντας για την αλλαγή του συντάγματος.

«Δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε περίθαλψη, δεν έχουμε μέλλον», είπε ένας διαδηλωτής. «Πώς ωείναι δυνατόν στα 19 μου χρόνια να βρίσκομαι εδώ και να πολεμάω;».



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top