Πατέρας τεσσάρων παιδιών με καταγωγή από την Ουαλία ο δράστης της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

Γκάζωσε φορτηγό και το έριξε πάνω σε πλήθος ανθρώπων

Ο 47χρονος Darren Osborne, πατέρας τεσσάρων παιδιών με καταγωγή από την Ουαλία, είναι ο δράστης της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο 47χρονος τα ξημερώματα της Δευτέρας, γκάζωσε το φορτηγό που οδηγούσε και το έριξε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που τη στιγμή εκείνη είχαν μαζευτεί πάνω από έναν ηλικιωμένο άνδρα που είχε χάσει τις αισθήσεις του και προσπαθούσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο νεκρός της επίθεσης αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατός του οφείλεται στην επίθεση ή σε κάποιο παθολογικό αίτιο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα και το star.gr, τον δράστη της επίθεσης εναντίον μουσουλμάνων που έβγαιναν από το τέμενος μετά την προσευχή του Ραμαζανίου, συνέλαβαν περαστικοί, οι οποίοι και τον κράτησαν για πάνω από 20 λεπτά μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του βαν ούρλιαζε ότι θέλει να σκοτώσει όλους τους Μουσουλμάνους και έριχνε μπουνιές.

«Σκοτώστε με, σκοτώστε με», φώναζε ο δράστης, με το συγκεντρωμένο πλήθος να τον ρωτά μάταια γιατί το έκανε αυτό, χωρίς να παίρνει απάντηση. 

Μέι: «Αρρωστημένη» η επίθεση κατά μουσουλμάνων κοντά σε τέμενος

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως το μίσος και το κακό δεν θα επιτύχουν ποτέ μετά την πτώση ενός αυτοκινήτου τύπου βαν πάνω σε πιστούς σε ένα τέμενος στο Λονδίνο, στο βόρειο Λονδίνο.

«Σήμερα το πρωί, η χώρα μας ξύπνησε με τα νέα άλλης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στους δρόμους της πρωτεύουσάς μας: της δεύτερης αυτό τον μήνα και τόσο αρρωστημένης όπως εκείνες που προηγήθηκαν», δήλωσε έξω από το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ήταν μια επίθεση η οποία για άλλη μια φορά είχε στόχο κανονικούς και αθώους ανθρώπους που συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους, αυτή τη φορά βρετανούς Μουσουλμάνους καθώς έφευγαν από ένα τέμενος μετά την προσευχή».

Είπε πως επιπλέον αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για να παράσχουν ασφάλεια και υποστήριξε πως η Βρετανία υπήρξε υπερβολικά ανεκτική σε όλες τις μορφές εξτρεμισμού κατά το παρελθόν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top