Ένα αγοράκι 4 ετών το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα της φονικής πυρκαγιάς στη Πορτογαλία-Οι γονείς του έλειπαν σε ταξίδι του μέλιτος

Τον είχαν αφήσει στον θείο του αλλά δεν φαντάζονταν την τραγωδία που θα ακολουθούσε

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πορτογαλία μετά τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 62 ανθρώπους. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται τέσσερα παιδιά.

Ένα μικρό αγγελούδι, ο μόλις τεσσάρων ετών Ροντρίγκο έγινε το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα από τα δεκάδες της φονικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ στην κεντρική Πορτογαλία.

Η γιαγιά του παιδιού είπε ότι το πτώμα του βρέθηκε δίπλα στο αυτοκίνητο του θείου του. Τραγική ειρωνία; Οι γονείς του έλειπαν στο ταξίδι του μέλιτος και εκεί έμαθαν για το θάνατό του. Τον είχαν αφήσει, πίστευαν, σε ασφαλή χέρια. Που να φανταστούν ότι θΑ έβρισκε φρικτό θάνατο σε ένα από τα 12 αυτοκίνητα τα οποία παγιδεύτηκαν μέσα στο δρόμο της κόλασης.

Άλλα τρία παιδιά  χάθηκαν με τον ίδιο φρικτό τρόπο. Η τεσσάρων ετών Μπιάνκα πέθανε ενώ προσπαθούσε να γλιτώσει μαζί με έναν συγγενή της. Τα άλλα δυο μικρά θύματα, μόλις πέντε και έξι ετών, κάηκαν επίσης ζωντανά μέσα στο αυτοκίνητο τους.

Πολλοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής είδαν τα σπίτια τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός. Οι πιο άτυχοι που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν κάηκαν μέσα σε αυτά.

Ένα drone κατέγραψε εικόνες αποκάλυψης. Καμμένα αυτοκίνητα ανάμεσα σε καμένα δέντρα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Μια ειδική ψυχιατρική μονάδα έχει στηθεί στην περιοχή της καταστροφής για να προσφέρει υποστήριξη στους ανθρώπους, κυρίως τους ηλικιωμένους που έχασαν τα σπίτια τους.

Παρά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται και επεκτάθηκε στις γειτονικές περιοχές Καστέλο Μπράνκου και Κοΐμπρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top