ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ στην Πορτογαλία! Στους 62 έφτασαν οι νεκροί

Μαίνονται οι φωτιές

Στους 62 αυξήθηκαν οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου σε μια τεράστια δασική έκταση στην κεντρική Πορτογαλία, η οποία μαίνεται ακόμα και σήμερα ανεξέλεγκτη.

Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες που επεκτείνονται τώρα και στις γειτονικές περιοχές Καστέλο Μπράνκου και Κοΐμπρα, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία έχει σημειώσει μικρή πτώση.

Οι εστίες της πυρκαγιάς που συνεχίζουν να καίνε είναι 35, ενώ ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο 62 νεκρούς και 62 τραυματίες, από τους οποίους οι πέντε σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου αποτυπώνουν την βιβλική καταστροφή που υπέστη μία από τις μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις στην Πορτογαλία.

Τα περισσότερα θύματα παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, στην εθνική οδό 236 που ενώνει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με την Καστανιέρα ντε Πέρα, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την πύρινη κόλαση.

Σοροί βρέθηκαν μέσα σε σπίτια σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ τρία χωριά τουλάχιστον εκκενώθηκαν.

Τα περισσότερα μάλιστα από τα θύματα που έχουν αναγνωριστεί βρέθηκαν μέσα στα σπίτια τους, στα οποία εγκλωβίστηκαν, στην προσπάθειά τους να σώσουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα τέλος με την αστυνομία, η πυρκαγιά οφείλεται στο εκτεταμένο κύμα ξηρασίας που έχει πλήξει τη χώρα τις τελευταίες μέρες.

Επίσης, στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν τέσσερα ισπανικά Καναντέρ και τρία γαλλικά αεροσκάφη, ενώ αναμένονται δύο ακόμα από την Ισπανία και δύο από την Ιταλία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top