ΤΡΟΜΟΣ και ΠΑΛΙ στο Λονδίνο! Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς – Φόβοι για νεκρούς

Παρέσυρε μουσουλμάνους που έβγαιναν μέσα από τέμενος

Ο τρόμος επέστρεψε και πάλι στο Λονδίνο, καθώς λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, ένα βαν έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο τζαμί που βρίσκεται στο Φίνσμπουρι Παρκ, στην οδό Seven Sisters.

Οι πληροφορίες ακόμα είναι συγκεχυμένες, ωστόσο όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ εκφράζονται και φόβοι για τουλάχιστον τρεις νεκρούς, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

(O συλληφθείς)

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μέλη πληρωμάτων των ασθενοφόρων που έσπευσαν στο σημείο έδωσαν μάχη για να κρατήσουν αρκετούς από τους τραυματίες στη ζωή.

Όπως έγινε γνωστό, το βαν ξεκίνησε την τρελή του πορεία στις 12:20 (τοπική ώρα) και έπεσε πάνω σε πιστούς μουσουλμάνους, οι οποίοι έβγαιναν από το τέμενος μετά από προσευχή.

Η αστυνομία το μόνο που λέει μέχρι στιγμής είναι ότι υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων, στα οποία παρέχεται βοήθεια.

Ανακοίνωσε επίσης ότι προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είναι λευκός, καλοξυρισμένος, με μαύρα μαλλιά.

«Όποιος το έκανε αυτό, ήθελε να έχει ανθρώπινα θύματα και είναι τρομοκρατική επίθεση. Το αποκαλώ τρομοκρατική επίθεση, όπως αποκάλεσα και εκείνη του Μάντσεστερ, στο Γουέστμινστερ και στη γέφυρα του Λονδίνου», δήλωσε στην εφημερίδα Sun ο ηγέτης του τζαμιού Μοχάμεντ Κόζμπαρ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top