Σκυλιά με ειδικές μπότες μπαίνουν στον Πύργο της Κολάσεως-Φόβοι πως θα καταρρεύσει

Έκλεισαν δυο γραμμές του μετρό-Τουλάχιστον 58 άνθρωποι είναι νεκροί σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου

Στο δύσκολο έργο της ανεύρεσης των αγνοούμενων μέσα στον Πύργο της Κολάσεως, συνδράμουν πλέον και σκυλιά, τα οποία μαζί με τους διασώστες, μπαίνουν στο κτίριο Grenfell προκειμένου να βρουν τις σορούς των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν ο πύργος των 24 ορόφων λαμπάδιασε σε χρόνο dt.

Την ίδια στιγμή, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 58.

Όπως διαβάζουμε στην «Daily Mail», φορώντας ειδικές μπότες που δεν θα τους καίνε τα πέλματα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ακόμα μέσα στον πύργο, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα βοηθήσουν τους πυροσβέστες να βρουν τους αγνοούμενους των τελευταίων ορόφων του πύργου.

Ωστόσο οι ελπίδες κάποιος εξ΄ αυτών να είναι ζωντανός, έχουν πλέον μηδενιστεί, καθώς από την αρχή οι Πυροσβέστες είχαν εκτιμήσει πως όσοι εγκλωβίστηκαν στους ψηλότερους ορόφους δεν κατάφεραν να επιζήσουν.

Ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι, ότι ακόμα κι αν τα σκυλιά βρουν τις σορούς των νεκρών, αυτές ίσως να μην αναγνωριστούν ποτέ λόγω της παραμόρφωσης που θα έχουν υποστεί από την φωτιά.

ΦΟΒΟΙ ΠΩΣ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ

Την ίδια στιγμή, δυο γραμμές του μετρό στη δυτική πλευρά του Λονδίνου τέθηκαν εκτός λειτουργίας, καθώς εκφράζονται φόβοι πως ο πύργος Grenfell θα καταρρεύσει μετά την πυρκαγιά που τον έλιωσε.

Συγκεκριμένα, όλες οι στάσεις του μετρό μεταξύ του σταθμού Hammersmith και του σταθμού City, αλλά και μεταξύ των σταθμών Edgeware Road και Hammersmith έχουν κλείσει, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας τόνισε πως η απόφαση για την εκκένωση των προαναφερθείσων γραμμών πάρθηκε κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε πως η εταιρεία δεν έχει δεχθεί «ποτέ στην πρόσφατη ιστορία» κάποιο παρόμοιο αίτημα.

Παράλληλα είπε πως δεν ήταν σε θέση να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσουν οι γραμμές.

«Πάντα ενεργούμε με βάση τα αιτήματα των υπηρεσιών ασφαλείας, είτε είναι η Αστυνομία είτε η Πυροσβεστική» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top