ΕΠΙΘΕΣΗ Ερντογάν στην Ελλάδα: "Υπερασπίζεστε τρομοκράτες"

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου- Πρώτη Ανάρτηση 16-06-2017 19:26

Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν με αφορμή την μη έκδοση των τούρκων στρατιωτικών που το έσκασαν από την Τουρκία μετά το πραξικόπημα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 (σς πραξικοπηματίες) στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; “Αυτό το θέμα είναι θέμα της δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη”. Τι ανοησίες είναι αυτές; Θέτεις σε ισχύ μια διοικητική απόφαση και κλείνεις την υπόθεση... Γιατί; Γιατί αυτοί είναι πραξικοπηματίες. Εσύ γιατί υπερασπίζεσαι έναν τρομοκράτη; Αυτός είναι τρομοκράτης, άρα τι πρέπει να τον κάνει αυτή η χώρα; Και εφόσον έχουμε μεταξύ μας μια συμφωνία για την έκδοση εγκληματιών, εσύ πρέπει να μας τον στείλεις πίσω, να μας τον δώσεις. Δώσε τον σε μας να τον δικάσουμε, εσύ γιατί τον δικάζεις;», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνέχισε, μάλιστα, την επίθεσή του εναντίον των αμερικανικών αρχών, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

«Τι είδους νομοθεσία είναι αυτή; Τι είδους νόμος είναι αυτός; Αν δεν πρόκειται να με προστατεύσουν, γιατί τους έφερα μαζί μου στην Αμερική; Θα προστατεύσω τον εαυτό μου με τους Αμερικανούς Χανς και Τζορτζ; Φυσικά θα το πολεμήσουμε αυτό σε νομική και πολιτική βάση».

Οι 12 σωματοφύλακες του Ερντογάν θεωρούνται ύποπτοι για τις επιθέσεις εναντίον Κούρδων και οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαμαρτυριών στην Ουάσιγκτον.

 

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία , Άννας Ανδρέου 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top