ΕΙΡΩΝΙΑ! Οι ένοικοι του πύργου είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς

Διαμαρτύρονταν για κενά ασφαλείας

ΕΙΡΩΝΙΑ! Οι ένοικοι του πύργου είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς

Σαν να το γνώριζαν ότι θα γίνει το κακό οι ένοικοι του πύργου Γκρένφελ, αφού εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει κίνδυνος σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιά στο κτίριο των 27 ορόφων.

Μόλις το 2013 άλλωστε όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι ένοικοι είχε αποτραπεί στο παρά πέντε μια μεγάλη φωτιά μετά από απότομη αύξηση της τάσης του ρεύματος.

Ενδεικτικό είναι ότι το Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα Δράσης του πύργου είχε απευθυνθεί στον οργανισμό που διαχειρίζεται το κτίριο για λογαριασμό της δημοτικής αρχής με επιστολή που είχε τον τίτλο «Παίζοντας με τη φωτιά».

«Η σκέψη είναι πραγματικά τρομακτική, αλλά η Ομάδα δράσης του Grenfell πιστεύει ότι μόνο ένα καταστροφικό γεγονός θα εκθέσει την ανικανότητα και την ανευθυνότητα του διαχειριστή, KCTMO, και θα θέσει τέλος στις επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης και την παραμέληση της υγείας και των κανονισμών ασφαλείας...» , ανέφερε η επιστολή των εξοργισμένων ενοίκων.

Ανατριχιαστικό είναι μάλιστα ότι στην επιστολή οι ένοικοι είχαν προβλέψει τη σημερινή τραγωδία.

«Πεποίθησή μας είναι ότι μία σοβαρή πυρκαγιά στο κτίριο... θα είναι ο μόνος λόγος για να εντοπισθούν και να προσαχθούν στην δικαιοσύνη εκείνοι που ασκούν εξουσία στο KCTMO».

Οι ίδιοι κατήγγελλαν το 2013 κακοτεχνίες στην καλωδίωση του κτιρίου που είχαν σαν αποτέλεσμα την απότομη και υπερβολική αύξηση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει τότε και πάλι κίνδυνος φωτιάς, περιστατικό που αποσιωπήθηκε από την εταιρεία διαχείρισης που δεν ερεύνησε τις καταγγελίες των ενοίκων.

«Τα τελευταία 20 χρόνια και παρά το τρομακτικό περιστατικό της απότομης αύξησης της τάσης το 2013 και με την πρόσφατη πυρκαγιά στον Πύργο Adair, οι ένοικοι στον Πύργο Γκρένφελ δεν έχουν λάβει τις κατάλληλες οδηγίες πυρασφάλειας από την KCTMO», συνέχιζαν οι ένοικοι στην επιστολή τους, υπογραμμίζοντας ότι η μόνη ενημέρωση που είχαν ήταν ένα πρόχειρο σημείωμα που είχε προσκολληθεί στο ασανσέρ και μια ανακοίνωση σε πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο που τους μοιράστηκε μετά από την τελευταία ανακαίνιση το 2016.

Μάλιστα στο δελτίο αυτό αναφερόταν ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς οι ένοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα διαμερίσματά τους!

«Δεν υπάρχουν και ποτέ δεν έχουν αναρτηθεί οδηγίες στον πίνακα ανακοινώσεων του Πύργου Γκρένφελ ή σε μεμονωμένο όροφο σχετικά με το πώς θα πρέπει να ενεργήσουν οι κάτοικοι σε περίπτωση πυρκαγιάς», τονίζουν οι ένοικοι και υπογραμμίζουν ότι η συμβουλή να παραμείνουν στα διαμερίσματά τους θα οδηγούσε σε θανάτους.

«Η Ομάδα Δράσης Γκρένφελ προβλέπει ότι δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν τα λόγια αυτού του ιστολογίου επιστρέψουν για να στοιχειώσουν τη διοίκηση του KCTMO και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι όσοι είναι υπεύθυνοι γνωρίζουν πόσο καιρό και με πόσο τρομερό τρόπο ο ιδιοκτήτης μας αγνόησε την ευθύνη του να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των ενοίκων και των ενοικιαστών. Δεν μπορούν να πουν ότι δεν έχουν προειδοποιηθεί», καταλήγει η επιστολή των ενοίκων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top