ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΟΚ! Άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα του πύργου στο Λονδίνο για να σωθούν

Κραυγές βοήθειας μέσα από το φλεγόμενο κτίριο

Ανατριχίλα προκαλούν μαρτυρίες κατοίκων της οδού Λάτιμερ του Δυτικού Λονδίνου, όπου από τις 02:00 τα ξημερώματα καίγεται ένας πύργος 27 ορόφων.

«Μπορείς να δεις ανθρώπους στα παράθυρα, συμπεριλαμβανομένου ενός άντρα που κυμάτιζε μία κουβέρτα από το παράθυρο. Οι άνθρωποι από τα γειτονικά κτίρια έχουν μαζευτεί έξω με τις πιτζάμες τους κοντά στο φλεγόμενο κτίριο, μερικοί φωνάζουν “βγάλε το κεφάλι σου έξω από το παράθυρο” ή ζητούν από τον άντρα με την κουβέρτα να τους πει τον αριθμό του διαμερίσματός του προκειμένου να μπορέσουν καθοδηγήσουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε αυτόν. Πυροσβέστες ρίχνουν νερό στο παράθυρό και προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες», ανέφερε η δημοσιογράφος του Guardian, Άλις Ρος.

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες κατοίκων που αναφέρουν ότι είδαν ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν από τις φλόγες.

«Είδα κάποιον να αναβοσβήνει το φως στο μοτίβο του SOS. Φώναζε βοήθεια, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Πέταξε το στρώμα έξω από το παράθυρο… καιγόταν ο ίδιος και πήδηξε και αυτός», είπε η Χάντιλ Αλαμίλι.

Ένας άνδρας είπε ότι είδε σε ένα παράθυρο μια γυναίκα κι ένα παιδί και πως οι πυροσβέστες έριχναν νερό στο παράθυρό της.

Τα βρετανικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι οι εγκλωβισμένοι ένοικοι του πύργου προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν από την πύρινη κόλαση. Φτιάχνουν αυτοσχέδια σχοινιά με σεντόνια και κουβέρτες και κρέμονται στο κενό, ενώ οι πυροσβέστες έχουν βάλει από κάτω στρώματα με αφρώδες υλικό για να τους σώσει.

«Με το που έφθασα στο σημείο, λίγο αργότερα αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά είδα τουλάχιστον δύο άτομα στην ταράτσα του κτιρίου οι οποίοι έκαναν σήματα με το φως το κινητών τηλεφώνων τους για να τους προσέξουν οι πυροσβέστες. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να τους φθάσουν. Δεν μπορούσαν να τους φθάσουν οι πυροσβέστες και τους έφθασε η φωτιά. Τα φώτα των κινητών έσβησαν», ανέφερε η Βικτόρια Γκόλντσμιθ μιλώντας στο Sky News.

Μάλιστα, για το ένα από αυτά άτομα στην ταράτσα του κτιρίου αυτόπτης μάρτυρας είπε στον Guardian ότι πήδηξε στο κενό.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top