ΚΑΙΓΕΤΑΙ πύργος 27 ορόφων στο Λονδίνο! Φόβοι για εγκλωβισμένους μέσα στο κτίριο

Η φωτιά ξέσπασε στις 02:00 τη νύχτα – Σκηνές πανικού

Σκηνές πανικού εκτυλίσσονται στην οδό Λάτιμερ στο δυτικό Λονδίνο από τις 02:00 τα ξημερώματα, όταν ο 27 ορόφων πύργος Grenfell Tower τυλίχθηκε στις φλόγες και καίγεται μέχρι αυτή την ώρα.

Στο σημείο από νωρίς βρίσκονται και δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά 200 πυροσβέστες και 40 οχήματα, ενώ σύμφωνα πληροφορίες στον πύργο διαμένουν τουλάχιστον 300 άτομα.

Μεγάλος αριθμός ατόμων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αρκετοί δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, όμως εκφράζονται έντονοι φόβοι για εγκλωβισμένους μέσα στο φλεγόμενο κτίριο.

«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου», ανέφερε η αστυνομία.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, αυτό που έγινε γνωστό όμως είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από το δεύτερο όροφο και επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε όλους τους ορόφους.

Μάρτυρες έκαναν λόγο για κραυγές που ακούγονταν μέσα από τον πύργο, ενώ κάποιοι από τους ένοικους επιχείρησαν να φτιάξουν αυτοσχέδια σχοινιά με σεντόνια για να κατέβουν στους πιο κάτω ορόφους.

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ζώνη ασφαλείας γύρω από τον πύργο, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης του ουρανοξύστη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top