Διορία στην Τουρκία για υπεράσπιση στο ΕΔΑΔ μέχρι τις 2 Οκτωβρίου

Για την υπόθεση των δημοσιογράφων και του διοικητικού προσωπικού της εφημερίδας Cumhuriyet

Διορία στην Τουρκία για υπεράσπιση στο ΕΔΑΔ μέχρι τις 2 Ο

Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου αναμένει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) από την Τουρκία να διατυπώσει την υπεράσπισή της για τους δημοσιογράφους και το διοικητικό προσωπικό της αντιπολιτευτικής εφημερίδας Cumhuriyet, που βρίσκονται στη φυλακή εδώ και 226 μέρες.

Έπειτα από την προσφυγή του διευθυντή της εφημερίδας Μουράτ Σαμπουτζού και των άλλων 9 μελών του προσωπικού της, το ΕΔΑΔ ανακοίνωσε ότι δίνει προθεσμία μέχρι τις 2 Οκτωβρίου στην Τουρκία για την υπεράσπισή της.

Οι δέκα είναι στην φυλακή από τον Οκτώβριο του 2016.

Κιλιτσντάρογλου προς ΕΔΑΔ: «Μήπως εσείς δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει στην Τουρκία;»

Την απόφαση του ΕΔΑΔ να απορρίψει προσφυγές απολυθέντων Τούρκων πολιτών επέκρινε ο Αρχηγός της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, διερωτώμενος: «Μήπως εσείς δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει στην Τουρκία;».

Συγκεκριμένα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σχολίασε την απόρριψη της προσφυγής ενός δασκάλου που απολύθηκε και την προτροπή του ΕΔΑΔ να προσφύγει στην επιτροπή για την Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στην Τουρκία.

«Μήπως εσείς δεν ξέρετε τί συμβαίνει στην Τουρκία; Σε ποια δικαιοσύνη αναφέρεστε; Η δικαιοσύνη που καθυστερεί δεν είναι δικαιοσύνη. Το λέω σε εκείνους: Αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη της Τουρκίας κάνει επισήμως τον ελεύθερο σκοπευτή της εξουσίας» ανέφερε, 

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top