"Σόου" από τον γαμπρό του Ερντογάν πάνω στο Barbaros- Εξήγγειλε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο η Τουρκία

Οι προκλήσεις δεν σταματούν

Γεωτρήσεις με σκάφος της Τουρκίας στη Μεσόγειο, μέσα στο 2017, εξήγγειλε ο Ερντογάν μέσω του γαμπρού του, που είναι ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας. Η Τουρκία θέλει να στείλει το μήνυμα ότι ελέγχει την περιοχή, όπως εξηγούν ειδικοί στο Star.

Οι Τούρκοι αδυνατούν να δεχθούν ότι στην κυπριακή ΑΟΖ υπάρχει πυρετός εξορύξεων από εταιρίες-κολοσσούς. Ο Ερντογάν θέλει να δείξει ότι εκείνος είναι ο δυνατός παίκτης στην περιοχή. Ο γαμπρός του, Μπεράτ Αλμπαιράκ, ως Υπουργός Ενέργειας, ανέλαβε να σώσει το γόητρο του σουλτάνου πεθερού του… προκαλώντας για άλλη μια φορά.

Η δήλωση του γαμπρού Ερντογάν έγινε πάνω στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε μια επίσκεψη-έκπληξη, όπως την χαρακτήρισαν τα τουρκικά μέσα. Ο χρόνος δεν ήταν καθόλου τυχαίος. Στις 14 Ιουλίου, στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ ξεκινά γεωτρήσεις η εταιρία TOTAL. Ο Τούρκος πρόεδρος είναι ενοχλημένος από την εξέλιξη και κάνει ό,τι μπορεί για να μπλοκάρει την γεώτρηση.

Ο γαμπρός του Ερντογάν που, μεταξύ άλλων, έχει κατηγορηθεί για το σκάνδαλο “Malta Files”, με  δεκάδες off shore εταιρίες στην κατοχή του για να μην πληρώνει φόρους, ενημέρωσε τους Τούρκους δημοσιογράφους ότι η πρώτη γεώτρηση θα γίνει σε τρεις περιοχές στις οποίες έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα, αλλά χωρίς να προσδιορίζει ποιες είναι αυτές οι περιοχές. Δεν είναι απίθανο να ξεκινήσει γεωτρήσεις, ακόμα και στην κυπριακή ΑΟΖ, δεδομένου ότι δεν την αναγνωρίζει.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία έχει ήδη παραγγείλει πλατφόρμα για γεώτρηση φυσικού αερίου, δαπανώντας το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top