Για νίκη των Εργατικών έκανε λόγω σήμερα με νέες του δηλώσεις ο πρόεδρος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ζητώντας ξανά την παραίτηση της Τερέζα Μέι.

«Προωθήσαμε τις πολιτικές μας -ισχυρές και ελπιδοφόρες πολιτικές- και είχαμε εκπληκτική ανταπόκριση από το λαό. Νομίζω ότι είναι αρκετά σαφές το ποιος κέρδισε τις εκλογές», είπε ο Κόρμπιν μιλώντας στο BBC και πρόσθεσε:

«Διεκδίκησε τις εκλογές στη βάση ότι ήταν η δική της εκστρατεία. Ήταν δική της απόφαση να πάει σε εκλογές, υπήρχε το όνομά της εκεί έξω. Είπε ότι πήγε σε εκλογές για να βγάλει μια δυνατή και ισχυρή κυβέρνηση. Λοιπόν, σήμερα το πρωί αυτό δεν μοιάζει με μια ισχυρή κυβέρνηση, δεν μοιάζει με μια σταθερή κυβέρνηση, δεν μοιάζει καν με μια κυβέρνηση που έχει οποιοδήποτε πρόγραμμα» .

«Το κόμμα μου κατέγραψε μια τεράστια αύξηση στις ψήφους, κέρδισε έδρες σε όλη τη χώρα, σε κάθε περιοχή αυτή της χώρας και στη Σκωτία και στην Ουαλία. Νομίζω ότι όλοι στο Εργατικό κόμμα και όλοι όσοι υποστήριξαν το Εργατικό Κόμμα χθες, νέοι, ηλικιωμένοι, οποιοσδήποτε ηλικίας, πιστεύω ότι μπορεί να είναι πολύ περήφανοι για αυτό που έχουμε πετύχει. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Κανένα κόμμα δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία  προς το παρόν, το κόμμα που έχασε σε αυτές τις εκλογές ήταν οι Συντηρητικοί, τα επιχειρήματα που έθεσε το Συντηρητικό Κόμμα σε αυτές τις εκλογές. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια αλλαγή, είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε αυτή τη χώρα», κατέληξε.

Όσον αφορά στο Brexit, ο Κόρμπιν τόνισε στο Sky News ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι συνομιλίες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Θα πρέπει να προχωρήσουν επειδή έχει ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50, η εν ενεργεία κυβέρνηση μέσα σε 11 μέρες θα πρέπει να πραγματοποιήσει αυτές τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Η θέση μας είναι σαφής. Θέλουμε ένα Brexit με προτεραιότητα τις θέσεις εργασίας, επομένως το πιο σημαντικό είναι μια συμφωνία εμπορίου με την Ευρώπη», είπε.

Tags: