ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Στέλνει χιλιάδες στρατιώτες στο Κατάρ η Τουρκία – Αυτό αποφάσισε η Βουλή

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Τουρκία στρατός Κατάρ

Η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης την διακρατική συμφωνία της Τουρκίας με το Κατάρ που επιτρέπει την εγκατάσταση τουρκικών στρατευμάτων μονάδων του Κατάρ.

Αυτή τη στιγμή στο Κατάρ βρίσκονται 200 στρατιώτες, ωστόσο η βάση του Κατάρ σχεδιάστηκε για προσωπικό 5000 (σσ στρατιώτες). Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναμένεται ο αριθμός των τουρκικών στρατευμάτων να φτάσει σε αυτό τον αριθμό. 

Ο πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη με τους Τούρκους «πολύ άσχημη», εκτιμώντας ότι η ένταση στην περιοχή θα αυξηθεί .

«Η Τουρκία έχει πάρα πολλά συμφέροντα στην περιοχή του Κατάρ. To Kατάρ είναι η χώρα που στήριξε τον Ερντογάν,όταν ο Γκιουλέν έφυγε και απέσυρε όλα του τα κεφάλαια. Η Τουρκία είναι η 2η χώρα που πουλά όπλα στο Κατάρ και ο πρώτος εργολάβος στην κατασκευή ιδιωτικών και δημοσίων κατασκευών. Τα συμφέροντα του Ερντογάν λοιπόν, είναι πάρα πολλά στην περιοχή, βάζει και τα δύο του πόδια εκεί και στέλνει ηχηρό μήνυμα στη Σαουδική Αραβία ότι η επόμενη μέρα στον περσικό κόλπο δεν μπορεί να καθοριστεί ερήμην της Άγκυρας», εξήγησε ο ίδιος .

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top