Αστειάκια κάνει ο Γιλντιρίμ με τις φήμες περί νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία!

Οι φήμες, οι φόβοι και οι .. προσευχές

Γιλντιρίμ πραξικόπημα

Όρεξη για πλακίτσα είχε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος ρώτησε αρθρογράφο της εφημερίδας Χουριέτ, «πότε θα γίνει το πραξικόπημα;». Στο σημερινό του άρθρο, ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αποκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός τον ρώτησε αυτό αστειευόμενος. Ωστόσο, εκείνος του απάντησε: “Ο Αλλάχ να φυλάξει”.

Στη συνέχεια ο Γιλντιρίμ τον ξαναρώτησε: «Αυτός που θα κάνει πραξικόπημα θα δώσει ημερομηνία;» Και ο αρθρογράφος του απάντησε πάλι: «Αυτή τη φορά αναφέρθηκαν σε ημερομηνία».

Προηγήθηκε άρθρο του δημοσιογράφου Αμπτουλκαντίρ Σελβί στην Χουριέτ, σύμφωνα με το οποίο γκιουλενιστές που βρίσκονται στη Ρόδο συζητούν μεταξύ τους και λένε για το ενδεχόμενο στις 15 Ιουνίου να χυθεί πολύ αίμα και συζητούν ημερομηνία για νέο πραξικόπημα. «Δεν θα προλάβουν το μπαϊράμι», φέρονται να λένε οι γκιουλενιστές στην Ρόδο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο οποίος πρόσκειται στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Μετά από αυτό το άρθρο,ο δημοσιογράφος επίσης της Χουριέτ Αχμέτ Χακάν τηλεφώνησε στον Αχμέτ Ζεκί Ουτσιόκ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που είχε προειδοποιήσει για κίνδυνο πραξικοπήματος από τους γκιουλενιστές πριν τις 15 Ιουλίου πέρσι. Όπως είπε, αν τους το επιτρέψουν οι συνθήκες θα κάνουν ξανά πραξικόπημα, αλλά...  καμιά ομάδα δεν θα έδινε ημερομηνία.

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top